Με απώλειες 0,37% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν και την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να κλείνει σε χαμηλό έτους (και πενταετίας), καθώς οι επενδυτές συνέχισαν τις ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Σε χαμηλό έτους (και πενταετίας) έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,37% στις 1.617,37 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 64 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε στο εύρος των 1.604 – 1.628 μονάδων.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος, με «οδηγό» τις μετοχές των ασφαλιστικών εταιρειών.
Η Σοφοκλέους ακολούθησε πτωτική πορεία από την αρχή της συνεδρίασης, με «οδηγό» τις τραπεζικές μετοχές. Πάντως, οι απώλειες που κατέγραφε η αγορά στη διάρκεια της συνεδρίασης περιορίσθηκαν προς το κλείσιμο.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,31% στις 1.809,20 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,32% στις 797,09 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,32% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 υποχώρησε κατά 0,22%.
Oι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-2,92%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διύλισης (+2,50%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές της Sex Form (+2,05% στα 6,84 ευρώ), του ΟΠΑΠ (+0,67% στα 9 ευρώ) και του ΟΤΕ (-0,37% στα 10,84 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 128 ενισχύθηκαν, 161 υποχώρησαν και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.