Σε αρνητικό έδαφος είναι η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή, μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας λογισμικού BEA Systems ότι η απειλή του πολέμου στο Ιράκ καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.
Σε αρνητικό έδαφος είναι η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή, μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα εταιρικά κέρδη, με αφορμή την ανακοίνωση της BEA Systems ότι η απειλή του πολέμου στο Ιράκ καθιστά δύσκολες τις προβλέψεις για την κερδοφορία της.
Ο Nasdaq «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 0,67% στις 1.322,28 μονάδες, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,35% στις 7.886,59 μονάδες και ο Standard & Poors 500 υποχωρεί κατά 0,02% στις 836,90 μονάδες.
«Θα δούμε τις επιχειρήσεις να αναβάλλουν» τα σχέδια για την παραγωγή, τις προσλήψεις και τις επενδύσεις έως ότου τερματισθεί η αβεβαιότητα γύρω από το Ιράκ, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής για μετοχές της J.P. Morgan Fleming Asset Management, Γκάρι Ντάγκαν. «Αυτό θα επιβραδύνει την οικονομία και την αγορά» προσέθεσε.
Από τις αρχές της εβδομάδας ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,3% και ο Dow Jones κατά 0,6%. Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,5%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,09% στις 3.684 μονάδες, ενώ στο Παρίσι o CAC 40 ενισχύεται κατά 0,27% στις 2.812 μονάδες και στη Φρανκφούρτη o DAX σημειώνει άνοδο 0,44% στις 2.602,56 μονάδες.