Νέο δάνειο 600 εκατομμυρίων δολαρίων χορηγεί η Παγκόσμια Τράπεζα στην Αργεντινή
Χαμόγελα σκόρπισε στην Αργεντινή η απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας να της χορηγήσει δάνειο 600 εκατ. δολαρίων για άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε δείξει συνέπεια σε παλαιότερες οφειλές της προς την Τράπεζα.
Χαμόγελα σκόρπισε στην Αργεντινή η απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας να της χορηγήσει δάνειο 600 εκατ. δολαρίων για άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε δείξει συνέπεια στην εξόφληση παλαιότερων χρεών της προς την Τράπεζα.
Όπως μετέδωσε το BBC, το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών της χώρας και υπολογίζεται ότι από αυτό θα ενισχυθούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι.
«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα» δήλωσε ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Αξελ βαν Τρότσενμπεργκ. Η χώρα έχει εισέλθει στο πέμπτο έτος της ύφεσης και η ανεργία έχει ήδη αγγίξει το 21.5%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η χώρα θα εξοφλήσει παλαιότερα χρέη της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Παναμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση πλήρωσε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια στην Παναμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης, 805 εκατομμύρια δολάρια στην Παγκόσμια Τράπεζα και περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας