Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από αεροπορική επίθεση του χουντικού στρατού σε αγορά στα δυτικά της χώρας
Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων και διεξάγει επιδρομές με τα κινεζικής και ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροπλάνα του
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του στρατού της Μιανμάρ σε αγορά χωριού στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα δύο τοπικές οργανώσεις, καθώς επιδεινώνεται η σύγκρουση σε αυτήν την περιοχή.
«Άνθρωποι έκλαιγαν, ενώ πολλά πτώματα βρίσκονταν διασκορπισμένα» στην περιοχή
Ο Στρατός του Αρακάν (AA), εθνοτική ένοπλη οργάνωση, δήλωσε ότι 17 «αθώοι άμαχοι» σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, σε πλήγμα στο χωριό Γιόε Νγκου, στην πολιτεία Ραχίν, στη δυτική Μιανμάρ, ενώ η εθελοντική οργάνωση πολιτών «Σύλλογος Νέων Ποναγκιούν» (Ponnagyun Youth Association – PYA) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 18.
«Το σκηνικό ήταν πραγματικά φρικτό, τέσσερα ή πέντε κτίρια κάηκαν και πολλά άλλα καταστράφηκαν», σχολίασε ο πρόεδρος του PYA Πιε Φίο Νάινγκ, που επισκέφθηκε το σημείο μετά την επίθεση.
Σύμφωνα με τον 23χρονο, «άνθρωποι έκλαιγαν, ενώ πολλά πτώματα βρίσκονταν διασκορπισμένα» στην περιοχή.
«Κάποιοι έφευγαν από την περιοχή για να γλιτώσουν, ενώ σπίτια εξακολουθούσαν να καίγονται όταν φτάσαμε», πρόσθεσε.
Το Γαλλικό Πρακτορείο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο της χούντας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.
Οι οργανώσεις πολιτών κρούουν συχνά τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδεινούμενη κρίση στην πολιτεία Ραχίν, στα σύνορα με το Μπανγκλαντές.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
More than two dozen people including children were killed in the aerial and paramotor strikes, which hit an edible oil refinery in Sagaing Region and a crowded marketplace in Rakhine State
Read more:https://t.co/58cBFFPtkP
— Myanmar Now (@Myanmar_Now_Eng) February 25, 2026
Ο χουντικός στρατός της Μιανμάρ κατηγορείται για διάπραξη θηριωδιών
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο στρατιωτικός αποκλεισμός, σε συνδυασμό με την εμφύλια σύγκρουση και τις πρόσφατες μαζικές περικοπές της ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει προκαλέσει «εντυπωσιακή αύξηση της πείνας και του υποσιτισμού» στην πολιτεία, προειδοποιούσε πέρυσι το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ.
Ο στρατός κατηγορείται για διάπραξη θηριωδιών σε αυτήν την περιοχή, αλλά και ο Στρατός του Αρακάν έχει ενοχοποιηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με παρατηρητές, οι οποίοι έχουν καταγράψει περιπτώσεις απαγωγών, βασανιστηρίων και εκτελέσεων.
Ο Στρατός του Αρακάν επιβλήθηκε ως μια από τις πιο ισχυρές οργανώσεις που αντιτάσσονται στο καθεστώς της χούντας και έχει προωθηθεί σε θέσεις στη Ραχίν, κυρίως στην Σίτουε, την πρωτεύουσά της.
Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου κατά των αμάχων και διεξάγει επιδρομές με τα κινεζικής και ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροπλάνα του.
Η Μιανμάρ μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο μετά το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021 κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της ηγέτιδος της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
Στον εμφύλιο πόλεμο συγκρούονται φιλοδημοκρατικοί μαχητές που έχουν σχηματίσει ανταρτικές μονάδες που μάχονται στο πλευρό πολιτοφυλακών που συνίστανται από εθνοτικές μειονότητες οι οποίες αντιτίθενται εδώ και χρόνια στην κεντρική εξουσία.
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)












![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442