Μικρές απώλειες 0,39% στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη
Μικρή πτώση 0,39% σημείωσε την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1.769,18 μονάδες. Τα κέρδη σε Τηλεπικοινωνίες και Εκδόσεις-Εκτυπώσεις δεν μπόρεσαν να ανατισταθμίσουν τις απώλειες στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Μικρή πτώση, της τάξεως του 0,39%, σημείωσε την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διαμορφώθηκε στις 1.769,18 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 70,31 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη σε Τηλεπικοινωνίες και Εκδόσεις-Εκτυπώσεις, που ήταν και κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο 1,37% και 2,97% αντιστοίχως, δεν μπόρεσαν να ανατισταθμίσουν τις απώλειες στη μικρή (-1,74%) και μεσαία (-1,01%) κεφαλαιοποίηση.
Ο δείκτης FTSE/ASE 20 υποχώρησε επίσης κατά 0,42% και ο FTSE/ASE 140 κατά 0,66%.
Με μικρά κέρδη 0,12% κατάφερε να κλείσει και Πληροφορική, συμπληρώνοντας την εικόνα των κλάδων που βρέθηκαν σε θετικό πρόσημο. Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι Ασφάλειες (-2,36%) και ακολουθούν σωρεία άλλων κλάδων με πτώση γύρω στο 1,5%.
Το ισοζύγιο χαμένων – κερδισμένων μετοχών είναι ενδεικτικό: 269 τίτλοι εμφανίζονται με αρνητικό πρόσημο στο ταμπλό, έναντι μόνο 54 ανοδικών. Στάσιμες παρέμειναν 64 μετοχές.
Στους τίτλους με τη μεγαλύτερη ξεχωρίζουν η ΙΜΑΚΟ, το προνόμιο της ΑΛΥΣΙΔΑ και του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΔΕΣΜΟΥ, ο ΔΟΛ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ. Τη σημαντικότερη πτώση είχαν η ΚΡΕ.ΚΑ, η ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ, η ΕΛΦΙΚΟ, η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ και ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ.