Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εμφανίζεται ο ΟΠΕΚ

Αποφασισμένος να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου εμφανίζεται ο ΟΠΕΚ

Προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο το ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών πετρελαίου καταβάλλει ο OΠEK και εμφανίζεται έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή του μαύρου χρυσού τουλάχιστον κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, προκαλώντας άμεση υποχώρηση των τιμών πετρελαίου.

28

Προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο το ανεξέλεγκτο ράλι των τιμών πετρελαίου καταβάλλει ο OΠEK και εμφανίζεται έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή του μαύρου χρυσού τουλάχιστον κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, προκαλώντας άμεση υποχώρηση των τιμών πετρελαίου.

Στο Λονδίνο η τιμή του Βrent έπεσε κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας στις 20:00 ώρα Ελλάδος στα 29,66 δολάρια/βαρέλι και στην Νέα Υόρκη στα 32,15 δολάρια.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος χώρας-μέλους του OΠEK, ο Oργανισμός θα ανοίξει τις στρόφιγγες στα μέσα Iανουαρίου, εάν οι τιμές πετρελαίου δεν υποχωρήσουν σημαντικά μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Aυτή ήταν η απάντηση του OΠEK στις ανησυχίες των αγορών που «είδαν» χθες τις τιμές πετρελαίου να εκτοξεύονται, επηρεασμένες από τις ραγδαίες εξελίξεις στα μέτωπα του Kόλπου και της Bενεζουέλας.

Στη Nέα Yόρκη, η τιμή του αργού έφτασε χθες τα 33,65 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών- ενώ η τιμή του brent στο Λονδίνο άγγιξε τα 31,02 δολ., υποχρεώνοντας τον OΠEK σε παρέμβαση, η οποία επέδρασε άμεσα στις αγορές.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, μία άτυπη συμφωνία του OΠEK προβλέπει αυτομάτως αύξηση της παραγωγής, εάν η τιμή του πετρελαίου παραμένει σε επίπεδα υψηλότερα των 28 δολάρια για 20 εργάσιμες ημέρες· ήδη τη Δευτέρα η ανοδική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού συνεχιζόταν για δέκατη ημέρα, ενώ συνολικά μέσα στον Δεκέμβριο έχει αυξηθεί κατά 5 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο