Με απώλειες της τάξεως του 0,55% στις 2.291,84 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, σε μία συνεδρίαση με περιορισμένο ενδιαφέρον, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι απαισιόδοξοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης στο ΧΑΑ, καθώς οι επενδυτές, με αφορμή και το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, συνεχίζουν να είναι απαισιόδοξοι για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,55% στις 2.291,84 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. ευρώ.
Η αγορά έπεσε ξανά κάτω από τις 2.300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις των μετοχών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Πάντως, και σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο, όπως φαίνεται και από τα χαμηλά επίπεδα τα οποία άγγιξε ο τζίρος.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,52%, στις 1.211,23 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 0,52% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,15%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-1,60%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (+0,50%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Coca-Cola HBC (-0,59% στα 16,72 ευρώ), της Sex Form (-2,41% στα 10,52 ευρώ) και της Νεώριον (+0,28% στα 7,10 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 79 ενισχύθηκαν, 211 υποχώρησαν και 84 παρέμειναν αμετάβλητες.