Ο Ηρακλής στην τετράδα με δεύτερη νίκη επί του Πανιωνίου
Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας και πέτυχε τη δεύτερη απαιτούμενη νίκη, 88-80 επί του Πανιωνίου, παίρνοντας την πρόκριση στην 4άδα των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, όπου τον περιμένει η ΑΕΚ αλλά και το εισιτήριο για την επόμενη Euroleague.
26
Ο Ηρακλής έδειξε χαρακτήρα στον ματς της χρονιάς για τον ίδιο και νικώντας 88-80 τον Πανιώνιο εξασφάλισε μια θέση στην τετράδα των πλέι οφ, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1. Θέση που -ουσιαστικά- ισοδυναμεί με το «εισιτήριο» για την Euroleague της επόμενης περιόδου, που άξια κατέκτησε ο Ηρακλής, συμπληρώνοντας δύο νίκες έναντι μίας των «κυανέρυθρων», στην Α΄ φάση των πλέι οφ.
Στην β φάση (θέσεις 1-4) ο «γηραιός» θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ η αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Πανιώνιο, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση.
Ο Κώστας Πιλαφίδης εφάρμοσε το παλιό… κόλπο. Αφησε το βαρύ… πυροβολικό του Πανιωνίου, τους Διαμαντόπουλο, Μάρκοβιτς, να λειτουργήσει ελεύθερα και φρόντισε να περιορίσει δραστικά όλους τους υπόλοιπους.
Από το 6 (όταν οι φιλόξενούμενοι ήταν μπροστά με 15-10) και στη συνέχεια, το σύστημα αυτό απέδωσε τα μέγιστα. Ο Ηρακλής πήρε το προβάδισμα 21-19 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου και στη συνέχεια άρχισε να «χτίζει» διαφορά.
Στο 24 το σκορ ήταν 34-28, λίγο αργότερα 39-31 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 49-40 υπέρ του «γηραιού», μολονότι οι Διαμαντόπουλος (16), Μάρκοβιτς (13) είχαν πετύχει τους 29 από τους 40 πόντους της ομάδας τους.
Τα πάντα κρίθηκαν στην τρίτη περίοδο, καθώς ο Πανιώνιος αδυνατούσε να βρει επιθετικές λύσεις, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής είχε ως μεγάλο όπλο την επιθετική πολυφωνία. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους (62-48 στο 28) ενώ στο 30΄ το σκορ ήταν 66-58.
Με αργές επιθέσεις και ψυχραιμία στην άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Θεσσαλονικείς συντήρησαν τη διαφορά (70-62 στο 37) και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 88-80, με κορυφαίο τον Γιώργο Γιαννουζάκο που ήταν το «κρυφό χαρτί› του Κώστα Πιλαφίδη.
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 49-40, 66-58, 88-80.
Ηρακλής: Μπλάκνεϊ 14, Παπαϊωακείμ 2, Γιαννουζάκος 18, Καράγκουτης 13, Διαμαντίδης 4, Μικ 10, Χατζηβρέττας 27.
Πανιώνιος: Διαμαντόπουλος 21, Τζόουνς 8, Αγαδάκος 4, Μάρκοβιτς 18, Σάντος 8, Σίρλεϊ 9, Σκλάβος 2, Σκιαρά 11.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»
- Φιορεντίνα – Λάτσιο 1-0: Βήμα παραμονής με Γκόσενς
- Μίλαν: Ο ανεπιθύμητος Λεάο μπορεί να φέρει πάνω 80 εκατ. ευρώ
- Άρης: Με Γαλανόπουλο η προπόνηση
- Το θέατρο του παραλόγου με τους πίνακες διαιτητών της Super League
- Σύνθημα ανατροπής από τον Γιαμάλ
- Σοκ στον ΠΑΟΚ με Ντεσπόντοφ: Τέλος η σεζόν για τον Βούλγαρο
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442