Το Μάιο παρουσιάζεται το νομοσχέδιο για το εγγυοδοτικό κεφάλαιο των μικρομεσαίων
Μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για το εγγυοδοτικό κεφάλαιο για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Α.Τσοχατζόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε αυξημένη συμμετοχή των μικρομεσαίων στο Γ ΚΠΣ.
Αυξημένη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Γ ΚΠΣ υποσχέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος κατά τη διάρκεια παρουσίασης της ετήσιας μελέτης για το εμπόριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Ο υπουργός ανέφερε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για το εγγυοδοτικό κεφάλαιο για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ πρότεινε να γίνουν προτάσεις από τους εμπόρους για την αύξηση της συμμετοχής ιδιαίτερα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων στα κοινοτικά κονδύλια.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας ιδιωτικών με δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και κράτους, αλλά διευκρίνισε ότι το κράτος πρέπει να περιοριστεί στον επιτελικό του ρόλο.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Χρήστος Φώλιας τόνισε ότι το εμπόριο αποτελεί δυναμικό παράγοντα της οικονομίας μας και πρέπει να υπάρχει συγκροτημένη πολιτική από την κυβέρνηση για τη στήριξη και την ανάπτυξή του.