Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην αγορά εν όψει του Πάσχα
Εντολή εντατικών ελέγχων στην αγορά, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποφυγή κερδοσκοπικών φαινομένων κατά την εορταστική περίοδο έδωσε την Τρίτη η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Αποφαση για τη διενέργεια εντατικών ελέγχων στην αγορά, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αποφυγή κερδοσκοπικών φαινομένων κατά την εορταστική περίοδο λήφθηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομίας Ν.Χριστοδουλάκη και τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Απ.Φωτιάδη και του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Δ.Μπατζελή.
Οι έλεγχοι αναμένεται να έχουν και το… παράπλευρο αποτέλεσμα της τόνωσης των εσόδων του προϋπολογισμού, τα οποία από τις αρχές του έτους ακολουθούν ασθμαίνουσα πορεία. Πάντως, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των εσόδων εκτιμήθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει επιτάχυνση εισροών, εξαιτίας της έναρξης εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος αλλά και της υποβολής των δηλώσεων συνάφειας από τους μικρομεσαίους.