Ο Μπιλ Γκέιτς υπερασπίζεται τη Microsoft στην πολύχρονη διαμάχη της με τις ΗΠΑ
Τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση μήνυσης από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ προς τη Microsoft, έφτασε η ώρα, τη Δευτέρα, να καταθέσει ο πρόεδρος της γιγαντιαίας εταιρείας λογισμικού, Μπιλ Γκέιτς.
29
Τέσσερα χρόνια μετά την άσκηση μήνυσης από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ προς τη Microsoft, έφτασε η ώρα, τη Δευτέρα, να καταθέσει ο πρόεδρος της γιγαντιαίας εταιρείας λογισμικού, Μπιλ Γκέιτς.
Η κατάθεση του Γκέιτς θα δοθεί πρώτα σε γραπτή μορφή στο δικαστήριο· αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Microsoft θα ανέβει στο έδρανο, όπου θα εξεταστεί από έναν δικηγόρο της πολιτικής αγωγής.
Αυτός θα είναι ο Μπράιαν Σάλιβαν, εκτιμούν νομικοί κύκλοι στις ΗΠΑ -πρόκειται για έναν διάσημο δικηγόρο, ο οποίος έχει στο παρελθόν υπερασπιστεί τον (πρωταγωνιστή της υπόθεσης Ιράν-Κόντρα) Όλιβερ Νορθ και τον Τζον Χίνκλεϊ (που είχε πυροβολήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρέιγκαν).
Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση του Μπιλ Γκέιτς αναμένεται να διαρκέσει δύο ημέρες, καθώς κύκλοι της Microsoft επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος της εταιρείας θα δώσει μία περιεκτική εικόνα της υπόθεσης.
«Με μία έννοια, είναι ο σκιώδης κατηγορούμενος» εκτιμά ο Αντι Γκάβιλ, καθηγητής Νομικής στο Χάρβαρντ, που -όπως πολλοί ακόμη ειδικοί σε νομικά ζητήματα- εκτιμά ότι είναι το ιδανικό πρόσωπο για να αναπτύξει τη θέση ότι οι προτάσεις της πολιτικής αγωγής για τις μελλοντικές ενέργειες της Microsoft πρόκειται να βλάψουν τους καταναλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
- «Δεν περιμένω συγχώρεση»: Τα σημειώματα του δασκάλου που είναι ύποπτος για την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
- Τι λένε στη Ρουμανία για Λουτσέσκου – «Τον θέλουμε στη Στεάουα, ίσως να μην συνεχίσει στον ΠΑΟΚ»
- Οι αρκούδες φτάνουν στις αυλές – Το κράτος που φτάνει;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442