Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, βοήθησαν το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση της εβδομάδας, κλείνοντας την Παρασκευή στις 2.221,49 μονάδες.
Με τις πιέσεις στις τράπεζες και τον ΟΤΕ να κοπάζουν στο μέσο της συνεδρίασης της Παρασκευής και τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, η Σοφοκλέους σταθεροποιήθηκε μετά τις 13:40 στο θετικό πρόσημο, όπου και τερμάτισε για τέταρτη φορά κατά τη διάρκεια της χρηματιστηριακής εβδομάδας.
Έτσι, μετά το «καμπανάκι» της λήξης των συναλλαγών, ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑΑ έδειξε τις 2.221,49 μονάδες, βελτιωμένος κατά 0,83% σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 84 εκατομμύρια ευρώ.
Στους κλαδικούς δείκτες, μόνο οι Επενδύσεις και τα Τρόφιμα – Ποτά έκλεισαν με πτώση της τάξεως του -0,49% και -0,68% αντιστοίχως. Τα μεγαλύτερα κέρδη είχαν τα Είδη – Λύσεις Πληροφορικής (+2,57%), το Λιανικό Εμπόριο (+3,20%), η Πληροφορική (+2,50%) και οι Συμμετοχές (+2,84%).
Η δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης βελτιώθηκε κατά 0,95%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 1,03% και της μικρής κεφαλαιοποίησης κατά 0,58%.
Από τους 357 τίτλους που έκαναν πράξη, οι 212 ήταν ανοδικοί και οι 96 καθοδικοί.