Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αντίθετοι στα απογευματινά ιατρεία οι πανεπιστημιακοίΣε απόγνωση οι φοιτητές

Αντίθετοι στα απογευματινά ιατρεία οι πανεπιστημιακοίΣε απόγνωση οι φοιτητές

Αθήνα: Κάθετα αντίθετοι στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακαδημαϊκής κοινότητας, "με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης των ασθενών και ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες. Τα απογευματινά ιατρεία είναι καθαρόαιμα ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία εκμεταλλεύεται το κράτος για να αυξήσει τα έσοδά του".

Αθήνα: Κάθετα αντίθετοι στη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ακαδημαϊκής κοινότητας, «με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης των ασθενών και ενισχύονται οι κοινωνικές ανισότητες. Τα απογευματινά ιατρεία είναι καθαρόαιμα ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία εκμεταλλεύεται το κράτος για να αυξήσει τα έσοδά του».

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί σε ανακοίνωση που εξέδωσαν υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για ιατρεία με πολύ ακριβή αμοιβή». Επίσης, διευκρινίζουν: «Δεν είναι εξωτερικά ιατρεία για επείγοντα περιστατικά. Αυτός ο θεσμός δεν προορίζεται για όλους τους ασθενείς και δεν καλύπτει τα υπάρχοντα κενά».


Οι καθηγητές των ιατρικών σχολών επανέλαβαν ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε να εκφραστούν οι απόψεις τους, οι οποίες απορρέουν από γνώση και εμπειρία.


Την ίδια στιγμή και μέσα στον απεργιακό κλοιό, σε απόγνωση εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού οι καθηγητές τους συνεχίζουν την αποχή από το διδακτικό τους έργο . Επιπλέον, και οι ιατρικές σχολές της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Λάρισας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους απέχοντας από τα καθήκοντά τους.


Από την πλευρά τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντα τους από αύριο έως και τις 24 Ιανουαρίου, ενώ οι συνάδελφοί τους στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


Έως τότε, με απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου, οι ιατρικές σχολές θα παραμείνουν κλειστές.


Νέο γύρο κινητοποιήσεων από τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί Ιωαννίνων, ενώ οι καθηγητές στην Πάτρα απεργούν από αύριο έως και τις 26

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο