Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν στο ασφαλιστικό, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας
Αθήνα: Για διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς χωρίς αιφνιδιασμούς δεσμεύεται ο υπουργός Εργασίας, Δ.Ρέππας, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα. Η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, με νέους πόρους ύψους 400 δισ. δρχ. και με δεσμεύσεις για διατήρηση των σημερινών ορίων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για μια πενταετία.
Αθήνα: Για διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς χωρίς αιφνιδιασμούς δεσμεύεται ο υπουργός Εργασίας, Δ.Ρέππας, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα. Η κυβέρνηση προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, με νέους πόρους ύψους 400 δισ. δρχ. και με δεσμεύσεις για διατήρηση των σημερινών ορίων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης για μια πενταετία.
Όπως τονίζει ο κ. Ρέππας στόχος της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι η συναίνεση και όχι ο χρόνος επίλυσης του. «Όλοι συμφωνούν στη διαπίστωση του προβλήματος, αλλά και στην ανάγκη επίλυσης του» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και συνεχίζει: «Ο κοινωνικός διάλογος δεν είναι προσχηματικός, είναι μονόδρομος άσκησης της κοινής ευθύνης μας. Σε ένα κράτος δικαίου, σε ένα κοινωνικό κράτος η αλληλεγγύη των πολιτών αποκτά την πλήρη έκτασή της, όταν εκδηλώνεται ως αλληλεγγύη γενεών».
Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση στον κοινωνικό διάλογο θα τιμήσει τους θεσμούς και τους φορείς, ζητώντας την συμβολή όλων για την αντιμετώπιση του θέματος. «Δεν πρόκειται, μέχρι τότε, να ευτελίσουμε και να υπονομεύσουμε αυτήν την προσπάθεια με χειρισμούς και λόγους που είναι ανάξιοι του ηθικού αιτήματος των πολιτών για λύση του προβλήματος» συμπληρώνει.
Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για το ασφαλιστικό με 400 δις. δρχ. και με πρόταση για διατήρηση των σημερινών ορίων συνταξιοδότησης για μια πενταετία. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
health.in.gr
- Οι ΗΠΑ «σκέφτονται» να στείλουν μικρή ποσότητα ντίζελ στην Κούβα για τις ανάγκες των υποδομών ύδρευσης
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)











![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)





![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442