Το τραμ το… πρώτο: Το Νοέμβριο ξεκινούν τα έργα κατασκευής του νέου συγκοινωνιακού μέσου
Το Νοέμβριο υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του τραμ, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα συμπληρώνει το μετρό και τον ηλεκτρικό με το δίκτυο των 20χλμ. του.
Το Νοέμβριο υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του τραμ, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα συμπληρώνει το μετρό και τον ηλεκτρικό με το δίκτυο των 20χλμ. του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το έργο, προϋπολογισμού 102 δισ. δραχμών, χωρίζεται σε δύο τμήματα και δημοπρατείται με ευθύνη της Τραμ ΑΕ, θυγατρικής της Αττικό Μετρό. Η κατασκευή των γραμμών και των υπόλοιπων έργων υποδομής θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και η αγορά των βαγονιών (ύψους 25,6 δισ. δρχ.) θα γίνει με τη μέθοδο του leasing.
Είναι η πρώτη φορά που σε δημόσιο έργο εισάγεται η μέθοδος της μακροχρόνιας μίσθωσης. Σύμφωνα με το γενικό πλάνο, τα βαγόνια θα αγοραστούν από ιδιώτες, από τους οποίους θα τα νοικιάζει το Δημόσιο με προσυμφωνημένο τίμημα και ορισμένο χρόνο.
Η κατασκευή του τραμ θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά στη γραμμή που θα ξεκινά από το Ζάππειο και θα φτάνει μέσω Καλλιρρόης, Νέου Κόσμου και Νέας Σμύρνης με δύο διακλαδώσεις στη Γλυφάδα και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Σε δεύτερη φάση προβλέπεται η δημιουργία τριών γραμμών. Η πρώτη (Β1) θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Κερατσίνι – Πέραμα, η Β3 τη διαδρομή Ανω Πατήσια – Πλατεία Αιγύπτου και η Β2 θα ξεκινά από την πλατεία Παίδων στο Γουδί, θα διέρχεται από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την πλατεία Αιγύπτου και θα καταλήγει στο Βοτανικό.
Κατόπιν οι γραμμές Α και Β θα συνδεθούν μέσω της οδού Χαμοστέρνας, με στόχο τη δημιουργία ενός πλήρως διασυνδεμένου δικτύου τραμ, που θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα πολλαπλών μετεπιβιβάσεων.
Τα δρομολόγια των συρμών θα πραγματοποιούνται κάθε τρία έως έξι λεπτά τις ώρες αιχμής και κάθε δέκα λεπτά τις ώρες μη αιχμής. Υπολογίζεται ότι οι συρμοί θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητα μεταξύ 20 – 23χλμ. την ώρα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η απόσταση Ζάππειο – Παλαιό Φάληρο θα διανύεται σε 23 λεπτά.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας