Σταυροφορία μείωσης του κόστους λειτουργίας της ξεκινά η GΜ
Aκόμα και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η General Motors, δεν διστάζει να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική της ευρωστία. Ο Richard Wagoner Jr. αποφάσισε να κάνει τα λόγια του πράξη, όταν υποσχέθηκε -αντικαθιστώντας τον περασμένο Ιούνιο τον τωρινό πρόεδρο John F.Smith στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας- […]
Aκόμα και η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η General Motors, δεν διστάζει να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική της ευρωστία.
Ο Richard Wagoner Jr. αποφάσισε να κάνει τα λόγια του πράξη, όταν υποσχέθηκε -αντικαθιστώντας τον περασμένο Ιούνιο τον τωρινό πρόεδρο John F.Smith στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής εταιρείας- ότι η GM σύντομα θα γίνει “μεγάλη και γρήγορη”.
Όπως αποδεικνύεται, o R.Wagoner δεν είναι καθόλου υπομονετικός με τις θυγατρικές εταιρείες της GM, οι οποίες δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε τα 103 χρόνια ιστορίας που μετρά η παλαιότερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Oldsmobile ούτε οι διαμαρτυρίες των περίπου 2.500 εργαζομένων στο εργοστάσιο της Vauxhall στο Luton τον συγκινούν.
Ο διευθύνων σύμβουλος της GΜ ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να διακόψει τη λειτουργία της Oldsmobile μέσα στα επόμενα χρόνια και να κλείσει τη μονάδα παραγωγής της Vauxhall στη Βρετανία, γιατί πολύ απλά δεν απέφεραν κέρδη.
Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν στην απόλυση συνολικά 13.700 εργαζομένων σε Βόρεια Αμερική και Eυρώπη. Ο R.Wagoner όμως δηλώνει, αναφερόμενος κυρίως στην Oldsmobile, ότι “παρά τις προσπάθειες όλων και τους συναισθηματικούς δεσμούς με την εταιρεία, έπρεπε να πάρουμε αυτή την απόφαση. Ειλικρινά, προσπαθήσαμε να σώσουμε την Oldsmobile και μπορώ να πω ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου”.
auto.in.gr
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
- Εγκρίθηκε στην ΕΕ το συνδυαστικό εμβόλιο της Moderna για Covid και γρίπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442