Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ράλι Καταλονίας, 3ο Σκέλος, 18η ΕΔ (τελευταία): Οι G.Panizzi και R.Burns στις δύο πρώτες θέσεις

Ράλι Καταλονίας, 3ο Σκέλος, 18η ΕΔ (τελευταία): Οι G.Panizzi και R.Burns στις δύο πρώτες θέσεις

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του 3ου Σκέλους του Ράλι Καταλονίας, σε κάθε Ειδική Διαδρομή

Γαλλική υπόθεση το Ράλι Καταλονίας



H βαθμολογία Οδηγών και Κατασκευαστών μετά το Ράλι Καταλονίας



Οι νικητές των ΕΔ του Ράλι Καταλονίας



Η κατάταξη και οι εγκαταλείψεις του Ράλι Καταλονίας



18η ΕΔ, Viladrau II



Ο Gilles Panizzi κατέκτησε τη νίκη στο Ράλι Καταλονίας, με δεύτερο τον Richard Burns, ενώ ο οδηγός της Citroen, Philippe Bugalski, κατέκτησε την τρίτη θέση. Στην τέταρτη, τερμάτισε ο Marcus Gronholm, ενώ οι Petter Solberg -κέρδισε την τελευταία ΕΔ- και Colin McRae, συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.



Έβδομος τερμάτισε ο Harri Rovanpera, ο οποίος κατάφερε στην τελευταία ΕΔ του αγώνα να περάσει τον δεύτερο οδηγό της Ford, Markko Martin, ενώ οι Francois Delecour και Freddy Loix, συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.



O oδηγός της Skoda, Toni Gardemeister, κατέλαβε την 11η θέση, μπροστά από τους Jesus Puras, Alister McRae και Achim Mortl.



Στη 15η θέση τερμάτισε ο Armin Kremer, ενώ ακολούθησαν οι Armin Schwarz και Kenneth Eriksson.



Τη νίκη στην κατηγορία Junior κατέκτησε ο Daniel Sola, έπειτα από σκληρή μονομαχία με τον Andrea Dallavilla την τρίτη ημέρα -αμφότεροι με Citroen Saxo VTS-, ενώ ακολούθησαν οι Giandomenico Basso και Gianluigi Galli με Fiat Punto.



17η ΕΔ, La Roca II



Χωρίς μεταβολές παραμένει η κατάταξη, αφού οι οδηγοί, κυρίως της πρώτης εξάδας, έχουν ελαττώσει το ρυθμό τους. Οι Gilles Panizzi και Markko Martin, πέτυχαν αμφότεροι τον ταχύτερο χρόνο της προτελευταίας ΕΔ του αγώνα, ωστόσο ήταν αργότεροι κατά 2,5 δευτερόλεπτα από την πρώτη φορά, και μαλιστα σε μία βραχύτατη ΕΔ των 5 μόλις χιλιομέτρων, χαρακτηριστικό της βραδύτητάς τους.



Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Freddy Loix, που σημείωσε τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, ώστε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τον oδηγό της Skoda, Toni Gardemeister, που βρίσκεται στην 11η θέση.



16η ΕΔ, La Trona II



Ενώ ο Gilles Panizzi κέρδισε τη 16η ΕΔ, οι Petter Solberg και Marcus Gronholm σημείωσαν το δεύτερο και τον τρίτο χρόνο αντίστοιχα, με διαφορά μόλις ενός δεκάτου του δευτερολέπτου. Ο οδηγός της Subaru προσπαθεί να φτάσει τον οδηγό της Peugeot, o οποίος έχει εξαπολύσει την τελική του επίθεση, με σκοπό να φτάσει τον Philippe Bugalski, που βρίσκεται στην τρίτη θέση.



Πιό πίσω, η κατάταξη δεν έχει μεταβληθεί, ενώ ο οδηγός της Skoda, Toni Gardemeister, έχει αυξήσει το ρυθμό του και βρίσκεται πίσω από τον Freddy Loix μόλις κατά 1,9 δευτερόλεπτο, διεκδικώντας από τον οδηγό της Hyundai, τη δέκατη θέση.



Δηλώσεις των οδηγών στο service park J



Gilles Panizzi (Peugeot): Έχω ανακόψει το ρυθμό μου, όμως πρέπει να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου, χωρίς να χαλαρώσω.



Richard Burns (Peugeot): Δεν προσπαθώ να φτάσω τον Gilles (Panizzi). Σε περίπτωση που το επιχειρήσω, θα διατηρήσει τη διαφορά.



Philippe Bugalski (Citroen): Στην πρώτη ΕΔ της ημέρας δεν αισθανόμουν άνετα με το αυτοκίνητο, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν. Στο σημείο που σημείωσε έξοδο ο Loeb, έχασα χρόνο, όταν οι θεατές με ειδοποίησαν να μειώσω την ταχύτητά μου.



Marcus Gronholm (Peugeot): Ο τρόπος οδήγησής μου δεν είναι σωστός. Πατώ υπερβολικά τα φρένα,καταστρέφοντας την ευστάθεια του αυτοκινήτου στις στροφές που πατώ στο εσωτερικό τους.



Petter Solberg (Subaru): Στην αρχή της 15ης ΕΔ, παρατηρήθηκαν κραδασμοί από τον πίσω δεξιό τροχό. Νόμιζα ότι ήταν το αμορτισέρ, αλλά είχε χαλάσει η ζυγοστάθμιση λόγω του συστήματος του mousse.



Francois Delecour (Mitsubishi): Στη 15η ΕΔ νόμίζαμε ότι είχε σκάσει ένα ελαστικό, αλλά όταν αγρότερα ελέγξαμε τις πιέσεις, διαπιστώσαμε ότι ήταν σωστές, και μάλλον το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα αμορτισέρ. Χθες το βράδυ πραγματοποιήσαμε αλλαγές στην ανάρτηση και τα διαφορικά, βελτιώνοντας σήμερα το αυτοκίνητο. Στις επόμενες ΕΔ θα πιέσω όσο μπορώ, για να βελτιώσω τη θέση μου.



Alister McRae (Mitsubishi): Σημειώσαμε τετακέ 500 μέτρα από την αρχή της 13ης ΕΔ και έσβησε ο κινητήρας, αλλά γενικά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του αυτοκινήτου.



15η ΕΔ, Viladrau I



Tον ταχύτερο χρόνο της 15ης ΕΔ πέτυχε ο Richard Burns, ενώ ο Gilles Panizzi έχει ανακόψει το ρυθμό του, έχοντας πλέον διαφορά από τον Βρετανό team-mate του, 31,7 δευτερόλεπτα.



O οδηγός της Skoda, Toni Gardemeister, έχασε σημαντικό χρόνο, με αποτέλεσμα να χάσει την ένατη θέση και να βρεθεί στην 11η, και να ανέβουν στην πρώτη δεκάδα οι Francois Delecour -την ολοκλήρωσε με ένα κατεστραμμένο αμορτισέρ- και Freddy Loix.



14η ΕΔ, La Roca I



Έξοδο σημείωσε ο Sebastien Loeb, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το εμπρός μέρος και την ανάρτηση του Xsara WRC και να χάσει τέσσερα λεπτά, ολοκλήρωσε όμως την ΕΔ στη 12η θέση της κατάταξης. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει, και εγκατέλειψε μετά την ΕΔ. Ο Marcus Gronholm είναι πλέον τέταρτος, έχοντας επιτύχει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ισόχρονος όμως με τον Markko Martin, που προσπαθεί να διατηρήσει την υπεροχή του από τον Harri Rovanpera.



Oι Jesus Puras και Petter Solberg, σημείωσαν τους δύο ταχύτερους χρόνους της 14ης ΕΔ -με διαφορά μόλις τριών δεκάτων του δευτερολέπτου-, στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν τις θέσεις τους.



13η ΕΔ, La Trona I



Τον ίδιο ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ΕΔ του 3ου Σκέλους του Ράλι Καταλονίας σημείωσαν οι Gilles Panizzi και Richard Burns, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη χρονική τους διαφορά από τον, τρίτο της κατάταξης, Philippe Bugalski, που είχε δηλώσει χθες ότι θα προσπαθήσει να φτάσει τους οδηγούς της Peugeot.



To δεύτερο ταχύτερο χρόνο πέτυχε ο Jesus Puras, ο οποίος κατάφερε να περάσει τον Alister McRae -που σημείωσε τετακέ στην ΕΔ- και να καταλάβει τη 13η θέση.



Oι Sebastien Loeb και Marcus Gronholm βρίσκονται στην τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, ενώ ο Petter Solberg συμπληρώνει την πρώτη εξάδα, μπροστά από τους οδηγούς της Ford, Colin McRae και Markko Martin, οι οποίοι δυσκολεύονται να φτάσουν τον οδηγό της Subaru.



Oι Harri Rovanpera και Τoni Gardemeister συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, ενώ ο οδηγός της Mitsubishi, Francois Delecour, πέρασε τον Freddy Loix και βρίσκεται στην 11η θέση, απειλώντας τον οδηγό της Skoda.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο