Πρόταση της Mercedes GP στον Michael Schumacher
Από πολλές πλευρές προκύπτει και επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον της γερμανικής εταιρείας για τον Σούμι, το οποίο μεταφράζεται σε συμβόλαιο επτά εκατομμυρίων δολαρίων για να επιστρέψει στη F1 το 2010.
Πρόταση επτά εκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να κάνει η Mercedes GP (πρώην Brawn GP) στον Michael Schumacher για να επιστρέψει ο Γερμανός στα Grands Prix στη Formula 1 το 2010, οδηγώντας ένα από τα ασημένια βέλη.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, την πρόταση προς τον 40χρονο επτάκις πρωταθλητή της F1, που αποχώρησε από το σπορ στο τέλος του 2006, θα καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Mercedes-Benz και διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της εταιρείας, Norbert Haug.
Ο Michael Schumacher υπέγραψε το Σεπτέμβριο 2009 τριετές συμβόλαιο για το ρόλο του συμβούλου της Ferrari, με αμοιβή πέντε εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Η προσφορά της Mercedes-Benz δεν είναι πολύ υψηλότερη, αλλά -σύμφωνα με την Bild- η γερμανική εταιρεία δεν μπορεί να καταθέσει υψηλότερη.
Παρότι ο Michael Schumacher βρίσκεται σε -αγωνιστικά- προχωρημένη ηλικία και έχει πρόβλημα στον αυχένα έπειτα από τραυματισμό σε αγώνα μοτοσικλετών το Φεβρουάριο 2009, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes GP, Nick Fry, έδωσε υπόσταση στις φήμες περί ενδιαφέροντος της ομάδας για τον Γερμανό.
Ο Βρετανός τόνισε: Η επιστροφή του Michael ή άλλου πρώην πρωταθλητή θα προσθέσει ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο στη F1. Μπορεί ένας 40χρονος να ανταγωνιστεί έναν 24χρονο; Σε άλλα σπορ έχει αποδειχθεί ότι οι αθλητές μπορεί να είναι πολύ ικανοί ακόμα και σε αυτή την ηλικία.
Ο Nick Fry, πάντως, είπε ότι η απόφαση σχετικά με τον οδηγό δίπλα στον Nico Rosberg δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το νέο έτος. Πλην του Michael Schumacher, για θέση έχει ακουστεί και ο Nick Heidfeld, καθώς η Mercedes GP επιθυμεί να αποκτήσει έμπειρο -αν και όχι απαραίτητα Γερμανό- οδηγό.
auto.in.gr
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)

























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442