Δύσθυμη η Γερμανία έναντι των απαιτήσεων της GM για την Opel
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της GM για τις Opel/Vauxhall το οποίο μεταξύ άλλων απαιτεί δάνεια από τις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν βρίσκει ένθερμους οπαδούς στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
2
Να μην έχει πειστεί από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της GM για τις Opel/Vauxhall εμφανίζεται η Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτό, το σχέδιο που παρουσίασε ο Nick Reilly για την αναδιάρθρωση των Opel/Vauxhall δεν εξασφαλίζει την βιωσιμότητα τους η οποία χαρακτηρίζεται αμφισβητήσιμη στο εν λόγω έγγραφο.
Παράλληλα, το γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για φόβους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών να διοχετευθεί η όποια παροχή βοήθειας στην Opel μέσω δανείων στην μητρική της, GM.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου προβλέπει την περικοπή 8.300 θέσεων εργασίας και απαιτεί αρχικά κονδύλια ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η GM ζήτησε από τις κυβερνήσεις χωρών όπου φιλοξενούνται εργοστάσια των Opel/Vauxhall να συνεισφέρουν με δάνεια ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικότερα, η Γερμανία καλείται να παράσχει δάνειο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να χρηματοδοτηθούν οι περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας στα τέσσερα εργοστάσια της Opel που βρίσκονται στο έδαφός της ενώ τα υπόλοιπα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι Ισπανία, Βρετανία, Αυστρία και Πολωνία οι οποίες επίσης φιλοξενούν βιομηχανικές μονάδες της θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου.
Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που παρουσίασε ο Nick Reilly για τις Opel/Vauxhall θα επενδυθούν συνολικά 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2014 με την προοπτική επανόδου της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κερδοφορία to 2012.
auto.in.gr
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)

























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442