Τη βελτίωση του οικονομικού συστήματος προτείνει ο Τζορτζ Σόρος, από το Νταβός
«Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τεθούν υπό διαπραγμάτευση με στόχο την αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, από το Νταβός, συμφωνώντας εν μέρει με τα αιτήματα των διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης, αλλά επικρίνοντας τις μεθόδους που επιλέγουν για την προώθησή τους.
«Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να τεθούν υπό διαπραγμάτευση με στόχο την αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, από το Νταβός, συμφωνώντας εν μέρει με τα αιτήματα των διαδηλωτών κατά της παγκοσμιοποίησης, αλλά επικρίνοντας τις μεθόδους που επιλέγουν για την προώθησή τους.
«Θα ήμουν σύμφωνος σε ένα γενικό διάλογο που θα αφορούσε σε εποικοδομητικές αλλαγές για τη βελτίωση του συστήματος» δήλωσε ο Ουγγροαμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει παραδεχτεί πως έχει αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες κερδοσκοπίας που παρέχουν οι ανοικτές αγορές.
Ο «γκουρού» των αγορών προτείνει τη δημιουργία επενδυτικών κινήτρων με στόχο την ενίσχυση των κεφαλαιακών ροών προς τις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς και την παροχή δωρεών και όχι δανείων από την Παγκόσμια Τράπεζα για την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS. Θεωρεί, εξάλλου, αναγκαίο να συνάδουν οι κανονισμοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου με τις διεθνείς συνθήκες για το περιβάλλον και για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Εξάλλου, η προσέγγιση των ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών και των οργανώσεων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της μάστιγας του AIDS τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Για πρώτη φορά εργαζόμαστε τόσο στενά με τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του ΑIDS (UNAIDS), Πίτερ Πίοτ. Ο κ. Πίοτ παρατήρησε πως αρκετές αφρικανικές χώρες έχουν συνάψει συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες, που θα οδηγήσουν σε δραματική μείωση τις τιμές των φαρμάκων, λόγω των μικρών περιθωρίων κέρδους και του μεγάλου όγκου των φαρμακευτικών προϊόντων.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.