Πήρε το «διπλό» ο ΠΑΟΚ από τη Φρανκφούρτη – Νίκησε 80-73 τους Σκαϊλάινερς
Τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Euroleague της ULEB θα ήταν καταστροφική για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αυτό το γνώριζαν τόσο ο Κώστας Φλεβαράκης όσο και οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά». Φάνηκαν λοιπόν αντάξιοι των δυνατοτήτων τους και άλωσαν τη Φρανκφούρτη, επικρατώντας των γηπεδούχων Σκαϊλάινερς με 80-73.
57
Τρίτη συνεχόμενη ήττα στη Euroleague της ULEB θα ήταν καταστροφική για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Αυτό το γνώριζαν τόσο ο Κώστας Φλεβαράκης όσο και οι παίκτες του «δικεφάλου του Βορρά». Φάνηκαν λοιπόν αντάξιοι των δυνατοτήτων τους και άλωσαν τη Φρανκφούρτη, επικρατώντας των γηπεδούχων Σκαϊλάινερς με 80-73.
Με τη νίκη της αυτήν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας του Δ ομίλου της Euroleague της ULEB και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Το χορό για τη νίκη της ελληνικής ομάδας έσυραν οι Νταϊνένκο, Λιαδέλης και Γιαννούλης. Ο Κώστας Φλεβαράκης παρέταξε την ομάδα του με τέσσερις Έλληνες παίκτες και το μοναδικό εναπομείναντα ξένο, τον Βαλερί Νταϊνένκο. Η ελληνική ομάδα πήρε μπροστά από το τρίτο λεπτό του αγώνα, οπότε και άρχισαν να αυξάνουν συνεχώς τη διαφορά στο σκορ. Έτσι, στο 5 ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά με 6-16 και στο 10 με 12-24.
Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν ασταμάτητος. Με «σκυλίσια» άμυνα και με πολύ καλές επιλογές στην επίθεση, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στους 18 πόντους στο 14, με 14-32. Τελικά, στο 20 οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 20 πόντους να τους χωρίζουν (20-40) και με τους Καργκόλ, Ράκα και Γιαννούλη να βρίσκουν πολύ εύκολα το δρόμο στο καλάθι των Γερμανών.
Στην επανάληψη όλα έδειχναν πως τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει τη συντριβή για τους γηπεδούχους, αφού ο ΠΑΟΚ έδειξε αποφασισμένος και έμοιαζε να έχει ξεχάσει όλα τα προβλήματα που τον μαστίζουν. Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 22 πόντους (49-27 στο 24), ύστερα από καλάθι και φάουλ του Νταϊνένκο. Το αποτέλεσμα στο 30 ήταν 46-64.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αποφύγουν τη συντριπτική ήττα και τα κατάφεραν, καθώς, με πιεστική άμυνα αλλά και εκμεταλλευόμενοι τη χαλάρωση του ΠΑΟΚ, μείωσαν τη διαφορά αισθητά, ενώ μόλις ένα λεπτό προτού λήξει ο εφιάλτης τους κατάφεραν να πλησιάσουν ακόμη και στους οκτώ πόντους (67-75).
Τελικά, όμως, οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμος όταν έπρεπε και έφτασε άνετα στο 73-80.
Φρανκφούρτη Σκαϊλάινερς: Μακ Κόι 19, Νιρμπέργκερ 12, Τέρντεντζ 15, Γκρέι, Σιλντ 10, Ρόλερ 11, Μάρας 6.
ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 4, Λιαδέλης 24, Σιγάλας 8, Καργκόλ 8, Κορωνιός 3, Νταϊνένκο 17, Ράκα 9, Γιαννούλης 7, Λημνιάτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»
- Φιορεντίνα – Λάτσιο 1-0: Βήμα παραμονής με Γκόσενς
- Μίλαν: Ο ανεπιθύμητος Λεάο μπορεί να φέρει πάνω 80 εκατ. ευρώ
- Άρης: Με Γαλανόπουλο η προπόνηση
- Το θέατρο του παραλόγου με τους πίνακες διαιτητών της Super League
- Σύνθημα ανατροπής από τον Γιαμάλ
- Σοκ στον ΠΑΟΚ με Ντεσπόντοφ: Τέλος η σεζόν για τον Βούλγαρο
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λιντς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442