Σημαντική επιδείνωση εμφανίζει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το οκτάμηνο του 2000
Σημαντική επιδείνωση της τάξεως του 105% παρουσιάζει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2000, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μεγάλη επιδείνωση του ελλείμματος εμφάνισαν και τα στοιχεία που αφορούν στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου 2000.
Σημαντική επιδείνωση της τάξεως του 105% παρουσιάζει το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2000, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ μεγάλη επιδείνωση του ελλείμματος εμφάνισαν και τα στοιχεία που αφορούν στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2000.
Ειδικότερα, στο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου το έλλειμμα ξεπέρασε τα 344 δισ. δρχ. έναντι πλεονάσματος 55 δισ. δρχ. που είχε εμφανίσει στο αντίστοιχο διάστημα του 1999.
Όσον αφορά στο οκτάμηνο του 2000, το έλλειμμα ανήλθε σε 4,618 δισ. ευρώ (1,5 τρισ. δρχ.) έναντι 2,256 δισ. ευρώ (747 δισ. δρχ.) την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 105%.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη εκτιμάται ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μεγάλη άνοδο των διεθνών τιμών πετρελαίου αλλά και στη σημαντική αύξηση των εισαγωγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.