Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Και η Γενική Τράπεζα στην κοινοπραξία της  ΔΕΗ για τα ασύρματα δίκτυα<i>Ποιες άλλες επιχειρήσεις

Και η Γενική Τράπεζα στην κοινοπραξία της ΔΕΗ για τα ασύρματα δίκτυαΠοιες άλλες επιχειρήσεις

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, και η Γενική Τράπεζα θα συμμετάσχει στη νέα κοινοπραξία που συνέστησε η ΔΕΗ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις άδειες σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας. Εν τω μεταξύ, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το διαγωνισμό, ενώ και επιχειρήσεις οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται στο χώρο δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

61

Μετά την Εθνική Τράπεζα και την Alpha Bank, και η Γενική Τράπεζα θα συμμετάσχει στη νέα κοινοπραξία που συνέστησε η ΔΕΗ προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό για τις άδειες σταθερής ασύρματης τηλεφωνίας. Εν τω μεταξύ, οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζονται πυρετωδώς για το διαγωνισμό, ενώ και επιχειρήσεις οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται στο χώρο δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η αρχική σύνθεση της κοινοπραξίας θα έχει ως εξής: η ΔΕΗ θα κατέχει ποσοστό 15%, ενώ η Εθνική Τράπεζα, η Alpha και η Γενική θα διατηρήσουν ίσα μερίδια για το υπόλοιπο 85% των μετοχών.


Σε εννέα μήνες, δηλαδή περίπου τον Αύγουστο 2001, η κοινοπραξία θα μπορέσει να αλλάξει τη σύνθεσή της με την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου στη ΔΕΗ και παράλληλη εξεύρεση εταιρείας που θα συνεισφέρει σε επίπεδο τεχνογνωσίας.


Ελκυστικές οι τηλεπικοινωνίες και για την Εμπορική Τράπεζα


Την είσοδο του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας στο χώρο των τηλεπικοινωνιών ανήγγειλε ο πρόεδρός της Γιάννης Στουρνάρας. Με πλεονάζοντα κεφάλαια, της τάξεως του 28%, επί του ενεργητικού της, η τράπεζα αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στο χώρο των ασύρματων δικτύων, στο πλαίσιο της επέκτασής της σε νέες αγορές και στις χώρες των Βαλκανίων.


Αρμόδια στελέχη της ήδη έχουν συνομιλίες με υπευθύνους εταιρειών από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού μία άδεια.


Υπ ατμόν βρίσκονται οι εταιρείες πληροφορικής για τα ασύρματα δίκτυα


Οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής -όπως οι όμιλοι Infoquest, Altec, Πουλιάδης, η Ideal και η Forthnet- εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για το διαγωνισμό δικτύων ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας, αναζητώντας συνεργασία με άλλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και κατέχουν τη σχετική τεχνογνωσία.


Μεγάλοι «παίκτες», βέβαια, παραμένουν οι δύο ιδιωτικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Telestet και Panafon, οι οποίες όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ποια στάση τηρούν. Η δεύτερη διεξάγει διαπραγματεύσεις με τηλεπικοινωνιακούς ομίλους, ενώ η πρώτη δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα λάβει μέρος ή όχι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο