Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026
weather-icon 30o
Τα «έσπασαν» το Σαββατοκύριακο οι «τιφόζι»<I>Επεισόδια σε πέντε αγώνες στην Ιταλία</I>

Τα «έσπασαν» το Σαββατοκύριακο οι «τιφόζι»Επεισόδια σε πέντε αγώνες στην Ιταλία

Ρίψεις δακρυγόνων που διέκοψαν προσωρινά έναν αγώνα του campionato, αυτοσχέδιες βόμβες που είχαν αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη τυμπάνου ένας άτυχος φίλαθλος, πολλές συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμοί συνέθεσαν το πιο επεισοδιακό Σαββατοκύριακο του ιταλικού ποδοσφαίρου στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

63

Ρίψεις δακρυγόνων που διέκοψαν προσωρινά έναν αγώνα του campionato, αυτοσχέδιες βόμβες που είχαν αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη τυμπάνου ένας άτυχος φίλαθλος, πολλές συμπλοκές μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, δεκάδες συλλήψεις και τραυματισμοί συνέθεσαν το πιο επεισοδιακό Σαββατοκύριακο του ιταλικού ποδοσφαίρου στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια έγιναν την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του αγώνα Νάπολι – Μπολόνια. Μόλις η φιλοξενούμενη ομάδα προηγήθηκε με 3-1, οι εξαγριωμένοι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να πετούν αντικείμενα, μπουκάλια και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.


Τα χημικά αέρια έφτασαν αμέσως στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν τον αγώνα, καθώς ο τερματοφύλακας της Μπολόνια, Τζιανλούκα Παλιούκα, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια, αφού αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.


Μετά τη λήξη του αγώνα με σκορ 5-1 για την Μπολόνια, τα επεισόδια επεκτάθηκαν έξω από το γήπεδο και στους δρόμους της πόλης.


Στον αγώνα Τορίνο – Τερνάνα, στο πλαίσιο της β κατηγορίας, οπαδός των φιλοξενουμένων έριξε αυτοσχέδια βόμβα, η οποία εξερράγη κοντά στον αγωνιστικό χώρο, δίπλα σε φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε ρήξη τυμπάνου σε ένα φίλο της Τορίνο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Στην Μπρέσια, λίγο πριν από τον αγώνα της τοπικής ομάδας με τη Φιορεντίνα, οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε η κόρη του προέδρου της Μπρέσια, Λουίτζι Κοριόνι, και από τα σπασμένα τζάμια τραυματίστηκε ένας από τους επιβαίνοντες. Η επίθεση αυτή εξέφρασε την οργή των οπαδών της Μπρέσια για την τοποθέτηση μελών της οικογένειας του Κοριόνι σε διοικητικά πόστα του συλλόγου.


Επεισοδίων συνέχεια στο σιδηροδρομικό σταθμό της Πιατσέντζα. Εκεί συναντήθηκαν οπαδοί της τοπικής ομάδας, οι οποίοι μετέβαιναν στο Κροτόνε, με φίλους της Αταλάντα που είχαν προορισμό το Μπάρι για αγώνα της πρώτης κατηγορίας.


Στο Μιλάνο, τέλος, στον αγώνα του Σαββάτου μεταξύ της Μίλαν και της Γιουβέντους, σημειώθηκαν συμπλοκές οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες του Σαν Σίρο, αλλά και συγκρούσεις οπαδών της Γιουβέντους με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναλάβει την επιτήρηση της τάξης στο ντέρμπι του ιταλικού Βορρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026
Cookies