Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026
weather-icon 30o
Η Αθήνα εν όψει κατάρτισης πλάνου με τις αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Η Αθήνα εν όψει κατάρτισης πλάνου με τις αποφάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004

Τα ραδιοτηλεοπτικά αλλά και το ενδεχόμενο τοποθέτησης κυβερνητικού στελέχους στο ρόλο του συντονιστή ανάμεσα στη διυπουργική επιτροπή και στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» θα απασχολήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την Τρίτη· κάτι που έχει επανειλημμένα επισημάνει η ΔΟΕ, σημειώνοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται εν όψει προγράμματος με τις αποφάσεις της.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

57

Τα ραδιοτηλεοπτικά αλλά και το ενδεχόμενο τοποθέτησης κυβερνητικού στελέχους στο ρόλο του συντονιστή ανάμεσα στη διυπουργική επιτροπή και στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» θα απασχολήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής την Τρίτη· κάτι που έχει επανειλημμένα επισημάνει η ΔΟΕ, σημειώνοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται εν όψει προγράμματος με τις αποφάσεις της.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα, μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να έχει λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με τις δύο προτάσεις που έχει στα χέρια της, για το ποιοι θα αναλάβουν τα ραδιοτηλεοπτικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.


Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που θα κληθεί να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στη διυπουργική επιτροπή και στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004» θα είναι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης.


Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας σε συνεδρίαση της επιτροπής διαπραγμάτευσης της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004» αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές για την επιλογή του οργανισμού που θα αναλάβει τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.


Στην εν λόγω συνεδρίαση μετείχαν, από πλευράς του «Αθήνα 2004», οι Πέτρος Συναδινός, Κώστας Λιάσκας και Σπύρος Καπράλος -οι οποίοι ανήκουν στην πενταμελή εκτελεστική γραμματεία-, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού και πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Γκλαβάς και ο νομικός σύμβουλος Βασίλης Κωτσοβίλης.


Επίσης, παραβρέθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων μερών International Sports Broadcasting και της κοινοπραξίας European Broadcasting Consortium.


Θα ακολουθήσει η συνολική αξιολόγηση των προσφορών και διαπραγματεύσεις, με στόχο την οριστικοποίηση του συμβολαίου.


Να αναφερθεί, επίσης, ότι σε περίπου 40 ημέρες η ΔΟΕ και ο αντιπρόεδρός της Ζακ Ρογκ θα έλθουν πάλι στη χώρα μας, για να εξετάσουν την πορεία της προετοιμασίας διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μια επίσκεψη η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις του κ. Ρογκ για την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων, τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουνίου 2026
Cookies