Αποκλεισμό του ΟΤΕ από τις άδειες ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας επιθυμούν οι υποψήφιες επιχειρήσεις
Εντείνονται οι πιέσεις των 28 συνολικά υποψήφιων επιχειρήσεων για τις άδειες ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας προς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όσον αφορά στη συμμετοχή του ΟΤΕ και των υφιστάμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των εννέα αδειών.
61
Εντείνονται οι πιέσεις των 28 συνολικά υποψήφιων επιχειρήσεων για τις άδειες ασύρματης σταθερής τηλεφωνίας προς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, όσον αφορά στη συμμετοχή του ΟΤΕ και των υφιστάμενων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των εννέα αδειών.
Επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, τονίζουν ότι, εάν δεν αποκλειστούν οι μεγάλοι παίκτες, θα προκληθεί αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά, καθώς οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις διαθέτουν ασύγκριτα πιο ανεπτυγμένη τηλεπικοινωνιακή υποδομή.
Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών εξέδωσε έγγραφο (non-paper), σύμφωνα με το οποίο:
1. Σε καμία χώρα της ΕΕ δεν αποκλείστηκαν οι κυρίαρχοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί από τους διαγωνισμούς απόκτησης αδειών σταθερής τηλεφωνίας, εκτός της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου η KPN και η Portugal Telecom αντίστοιχα τέθηκαν εκτός διαγωνισμού.
2. Στην Αυστρία, όπου επιχειρήθηκε ο αποκλεισμός της Telecom Austria, διοικητικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα της διαδικασίας του πλειστηριασμού.
Αλλωστε, σύμφωνα με τo έγγραφο του υπουργείου Μεταφορών, στην ελληνική αγορά τουλάχιστον τρεις από τις εννέα άδειες θα δοθούν σε νέες εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Πάντως, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας εκτιμούν ότι ενδεχομένως να υπερισχύσει το σενάριο που ορίζει πάγωμα της αξιοποίησης των αδειών, τις οποίες θα λάβουν οι υπάρχουσες εταιρείες για χρονικό διάστημα έως τρία έτη, προκειμένου να εδραιώσουν τη θέση τους στην αγορά οι νεοεισερχόμενες εταιρείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;
- Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους- Περαιτέρω επιδείνωση από Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442