Ανεμοι 80 χλμ. αναστάτωσαν το Σίδνεϊ
Την πρώτη γεύση από τα εμπόδια που μπορούν να προκαλέσουν οι καιρικές συνθήκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ πήραν την Τρίτη οι Αυστραλοί. Ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 80 χλμ. την ώρα αναστάτωσαν την αυστραλιανή μεγαλούπολη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ για προληπτικούς λόγους οι ιστιοπλόοι δεν προπονήθηκαν.
63
Την πρώτη γεύση από τα εμπόδια που μπορούν να προκαλέσουν οι καιρικές συνθήκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ πήραν την Τρίτη οι Αυστραλοί. Ισχυροί άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 80 χλμ. την ώρα αναστάτωσαν την αυστραλιανή μεγαλούπολη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ για προληπτικούς λόγους οι ιστιοπλόοι δεν προπονήθηκαν.
Μόλις δέκα ημέρες πριν από την τελετή έναρξης και με τον πρόεδρο της ΔΟΕ να δηλώνει τη Δευτέρα, κατά την άφιξή του στο Σίδνεϊ, ότι το μεγάλο ερωτηματικό δεν είναι τίποτα άλλο από τον καιρό, οι ισχυροί άνεμοι εντείνουν την ανησυχία των διοργανωτών.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχτηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο του Σίδνεϊ, αφού διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων λόγω πτώσης της τάσης του ρεύματος και περισσότεροι από 400 επιβάτες εγκλωβίστηκαν επί αρκετή ώρα κοντά στο σταθμό του Ολυμπιακού πάρκου. Ενα άλλο τρένο ακινητοποιήθηκε στην αποβάθρα και οι 100 επιβάτες του αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.
Εκπρόσωποι της μετεωρολογικής υπηρεσίας επισήμαναν ότι πρόκειται για τους ισχυρότερους ανέμους που παρατηρούνται φέτος στην Αυστραλία και μάλιστα σε μια εποχή που η θερμοκρασία κυμαινόταν σε υψηλά επίπεδα.
Το μεσημέρι της Τρίτης το θερμόμετρο έφτασε τους 26 βαθμούς, μολονότι στην Αυστραλία, όπως και στο υπόλοιπο νότιο ημισφαίριο, είναι χειμώνας.
Μόνο οι ιστιοπλόοι θα… καλωσόρισαν τέτοιους ανέμους σχολίασε χαριτολογώντας ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς.
Μόνο που και οι ιστιοπλόοι δεν προπονήθηκαν την Τρίτη υπό τον κίνδυνο ατυχήματος λόγω των ισχυρότατων ανέμων.
Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τις δυνάμεις της φύσης εκτίμησε ο Κόουτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Γκολ και highlights από όλα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «8» του Champions League (vid)
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2: Η αποβολή του Κουμπαρσί άνοιξε τον δρόμο για τους φιλοξενούμενους (vid)
- Παρί Σεν Ζερμέν – Λίβερπουλ 2-0: Επίδειξη δύναμης από τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Μούρθια – ΠΑΟΚ 89-85: Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η σερί χρονιά ο «δικέφαλος» (vid)
- Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Με 10 οι «Μπλαουγκράνα», προβάδισμα οι Ροχιμπλάνκος! (vids)
- Champions League: Στο 11′ άνοιξε το σκορ η Παρί κόντρα στη Λίβερπουλ (vid)
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ το ζευγάρι των τελικών στη Volley League Γυναικών (vid)
- Νίκολιτς: «Αν επιτρέψουμε στη Ράγιο να πιάσει τον ρυθμό της τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442