Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

O λοχαγός Κορέλι επιστρέφει στην Κεφαλλονιά

Στις 22 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κεφαλονιά τα γυρίσματα της πολυδιαφημισμένης ταινίας του Τζον Μάντεν Το μαντολίνο του στρατηγού Κορέλι με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ στο ρόλο του στρατηγού και την Πενελόπη Κρουζ στο ρόλο της αγαπημένης του, Πελαγίας.

69

Στις 22 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν στην Κεφαλονιά τα γυρίσματα της πολυδιαφημισμένης ταινίας του Τζον Μάντεν Το μαντολίνο του στρατηγού Κορέλι με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ στο ρόλο του στρατηγού και την Πενελόπη Κρουζ στο ρόλο της αγαπημένης του, Πελαγίας.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αγγλου Λουί ντε Μπερνιέρ. Η πλοκή εκτυλίσσεται στο Αργοστόλι τα χρόνια της Ιταλικής Κατοχής. Στην πόλη φθάνει ως επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής ένας νεαρός αξιωματικός, ο λοχαγός Κορέλι. Οι νησιώτες τον αντιμετωπίζουν αρχικά με περιφρόνηση. Στη συνέχεια, όμως, ο φιλήσυχος και ειρηνικός αξιωματικός κερδίζει την εμπιστοσύνη τους, ενώ γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο της Πελαγίας.


Ηδη από τα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει η εφημερίδα Εθνος, οι κάτοικοι της Σάμης στην Κεφαλλονιά, όπου θα γίνουν τα γυρίσματα, βλέπουν την καθημερινή ζωή τους να αλλάζει σταδιακά. Τα σκηνικά, που θα μεταμορφώσουν τη Σάμη ώστε να μοιάζει με το Αργοστόλι του 1940, είναι σχεδόν έτοιμα.


Το οικονομικό όφελος για το νησί είναι πολύ μεγάλο, καθώς τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί είναι κλεισμένα από το Φεβρουάριο, που θεωρείται νεκρή σεζόν για την περιοχή.


Ο αρχικός προϋπολογισμός της παραγωγής είχε υπολογιστεί σε 13 δισ. δρχ., ποσό που τελικά αναμένεται να ξεπεραστεί.


Οι αποζημιώσεις για μισθώσεις χώρων και καταστημάτων προσεγγίζουν τα 150 εκατομμύρια δραχμές, ενώ οι μισθώσεις ζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων κυμαίνονται μεταξύ 9 και 30 εκατομμυρίων δραχμών.


Οπως σημειώνει -πάντα- το Εθνος, περίπου 70 ντόπιοι εργάτες δουλεύουν για την αποκατάσταση των σκηνικών, με ημερομίσθιο που προσεγγίζει τις 13.500 δρχ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να παραταθεί η χρήση κτιρίων και οικοπέδων οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με 100.000 δρχ. για κάθε επιπλέον ημέρα.


Στην ταινία, τα γυρίσματα της οποίας θα ολοκληρωθούν στις 20 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν συνολικά 300 κομπάρσοι με μέση αμοιβή που θα κυμαίνεται στις 18.000 δρχ. ημερησίως. Μάλιστα, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας σκοπεύει να διαθέσει 600 φαντάρους για τις ανάγκες των σκηνών με τις πολεμικές μάχες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο