Με 5 ομάδες η Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης του χρόνου
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βόλεϊ, στην οποία πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις-αλλαγές για τα Κύπελλα Ευρώπης. Η CEV ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι καταργούνται τα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων σε άνδρες και γυναίκες. Αυτά θα αντικατασταθούν από το Grand Champions Cup και το Τοp Teams Cup αντίστοιχα, ενώ το Κύπελλο Συνομοσπονδίας θα παραμείνει ως έχει.
26
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας βόλεϊ, στην οποία πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις-αλλαγές για τα Κύπελλα Ευρώπης. Η CEV ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι καταργούνται τα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων σε άνδρες και γυναίκες. Αυτά θα αντικατασταθούν από το Grand Champions Cup και το Τοp Teams Cup αντίστοιχα, ενώ το Κύπελλο Συνομοσπονδίας θα παραμείνει ως έχει.
Το Grand Champions Cup, θα διεξάγεται με τη συμμετοχή 16 ομάδων (οι 8 φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και οι 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων), που θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 4 ομάδων.
Στο Top Teamς Cup, θα συμμετάσχουν 80 ομάδες στα προημιτελικά που τελικά θα χωριστούν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων, ενώ το Κύπελλο Συνομοσπονδίας παραμένει ως έχει.
Οι παραπάνω αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει την επόμενη αγωνιστική περίοδο 5 ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης, αντί 4, καθώς ήδη 2 ελληνικές ομάδες έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για φάιναλ-φορ του Πρωταθλητριών και Κυπελλούχων και έτσι του χρόνου θα λάβουν μέρος 2 ομάδες στο Grand Champions Cup.
Στο Top Teams Cup δεν θα έχουμε εκπρόσωπο και στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας θα λάβουν μέρος 3 ελληνικές ομάδες.
Εξάλλου, τα Ανω Λιόσια θα διοργανώσουν κατά πάσα πιθανότητα το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 11-12 Μαρτίου. Η οριστική απόφαση πάντως, θα ληφθεί την Πέμπτη και εφόσον βέβαια η ΑΕΚ εξασφαλίσει την πρόκρισή της σε αυτό.
Το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανδρών θα διεξαχθεί 18-19 Μαρτίου στο Τρεβίζο και των γυναικών 11-12 Μαρτίου στην Προύσα της Τουρκίας. Το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων γυναικών θα γίνει 11-12 Μαρτίου στην Περούτζια (Ιταλία) και το Συνομοσπονδίας γυναικών στην Καλάμπρια (Ιταλία) στις 4-5 Μαρτίου.
Το φάιναλ-φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών θα διεξαχθεί στο Βέλγιο 4-5 Μαρτίου. Τη διοργάνωση έχει ζητήσει η Ροζελάρε με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα περάσει το εμπόδιο της Ορεστιάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μίλνερ: Τέλος εποχής για τον άνθρωπο – ρεκόρ της Premier League
- Την Τρίτη η κηδεία του Μάριου Οικονόμου – Τι ερευνούν οι Αρχές
- Ολυμπιακός: Ο Ντόρσεϊ και τα πλάνα του Μπαρτζώκα ενόψει του πρώτου τελικού
- Η Παρί Σεν Ζερμέν «δένει» τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της μετά τα δύο σερί Champions League
- Πρόστιμο στον Ντάνιελ Βαγιέχο από το Roland Garros για σεξιστικό σχόλιο
- Ο Γκουαρντιόλα είπε «όχι» στον Μπέκαμ
- Ξέφυγε η κατάσταση στην παρέλαση της Άρσεναλ: Επεισόδια, μαχαιρώματα και συλλήψεις
- UEFA για Οικονόμου: «Οι σκέψεις μας σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442