Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θάνος Μικρούτσικος: Χωρίς τη μουσική μάλλον θα είμαι ένας φριχτός γέρος

Θάνος Μικρούτσικος: Χωρίς τη μουσική μάλλον θα είμαι ένας φριχτός γέρος

...

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση / Λήψεις-Μοντάζ: Αλεξάνδρα Γρυπάρη

Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη αναδρομική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η κάμερα του in.gr βρέθηκε στο σπίτι του «τελευταίου εν ζωή μεγάλου συνθέτη που παραμένει απολύτως ενεργός», όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα για τη μεγάλη αυτή γιορτή.

Μέσα σε ζεστό και φιλικό κλίμα ο Θάνος Μικρούτσικος μάς μίλησε για την επιλογή των τραγουδιών που θα ακουστούν τη βραδιά της 13ης Ιουνίου στο Ηρώδειο, μοιράστηκε μαζί μας στιγμές από την 50χρονη μουσική πορεία του και αφού παρουσίασε θερμά τους ερμηνευτές που θα βρίσκονται στο πλάι του, συνόδεψε στο πιάνο τους: Μίλτο Πασχαλίδη, Κώστα Θωμαϊδη, Χρήστο Θηβαίο και Μαριάννα Πολυχρονίδη. Στη συναυλία συμμετέχει ακόμα ο Γιάννης Κότσιρας.


«Ότι είμαστε φίλοι, συνεργάτες και ότι μας τιμά με τη φιλία του είναι πασιφανές αυτό, όπως επίσης ότι είναι ο τελευταίος εν ζωή, μεγάλος συνθέτης που παραμένει απολύτως ενεργός, δηλαδή ότι βγάζει ένα δίσκο το χρόνο, το οποίο από μόνο του σημαίνει ότι η συναυλία δεν είναι απλώς τιμητική αλλά είναι μια από κάποιες που έπονται. Είμαστε οικογένεια και εκτός από τα 600 τραγούδια που θα «τσακωθούν» μεταξύ τους ποιο θα ειπωθεί, αποφάσισα να παίξω με ανθρώπους σε αυτή τη συναυλία των 50 χρόνων, που αισθάνομαι εγκάρδιους φίλους μου και με τους οποίους έχουμε λυμένα τα πάντα».

Μίλτος Πασχαλίδης


«Να πω κι εγώ ως η νεότερη της παρέας και της «οικογένειας» ότι πραγματικά νιώθω μέλος της και ευχαριστώ τον «αρχηγό» Θάνο για αυτό, γιατί είναι ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος που γνώρισα και αυτό τον ενάμιση χρόνο μού έχει μάθει τόσα πολλά που νιώθω ότι έχω μετακινηθεί μέσα μου σε πολύ βασικές αρχές μου. Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που δουλεύουμε, που εκφραζόμαστε ακόμα και τον τρόπο που κάνουμε φίλους».

Μαριάννα Πολυχρονίδη


«Εμένα η σχέση μου με τον Θάνο είναι πασίγνωστη. Κάθε φορά που γράφω καινούρια τραγούδια ή που προσπαθώ να ερμηνεύσω τα δικά μου τραγούδια ή άλλων, τον έχω μέσα μου, πάντα με συντροφεύει και είναι η αισθητική μου πυξίδα ο Θάνος. Αυτό που έχω να πω με μεγάλη χαρά είναι η συμμετοχή μου σε αυτή τη συναυλία και δεύτερον ότι περιμένουμε καινούρια πράγματα, γιατί αυτά τα καινούρια πράγματα τα περιμένουν τα παιδιά μας».

Χρήστος Θηβαίος


«Όπου να ‘ναι θα γιορτάσουμε μια επέτειο με τον Θάνο που θα είναι κοντά στα 43 χρόνια, όταν με πήρε από το χέρι τότε και μου έμαθε όσα δεν μπορεί να διδάξει ένας δάσκαλος σε μαθητή πιο πολλά. Μαζί του έμαθα μέσα από τη δουλειά να ανεβαίνω τα σκαλοπάτια στις δυνατότητες μου, να νικάω τον ίδιο μου τον εαυτό και να πηγαίνω παραπάνω. Του χρωστάω πάρα πολλά, τα πάντα δηλαδή και μια μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί μου έχει αναθέσει όλα αυτά τα χρόνια πολύ σπουδαία του έργα τα οποία ήταν μεγάλο μάθημα όταν τα μαθαίναμε νότα-νότα και είναι ό,τι καλύτερο έχω τραγουδήσει».

Κώστας Θωμαϊδης

Μετά την τιμητική συναυλία στο Ηρώδειο, ο Θάνος Μικρούτσικος θα πραγματοποιήσει καλοκαιρινή περιοδεία σε 25 πόλεις της Ελλάδας, της μουσικής παράστασης «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» με όχημα τη μουσική του συνθέτη και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία.

entertainment.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024