Η Εθνική Ομάδα γυναικών είχε επικρατήσει την αντίστοιχης ουγγρικής με 12-9 το περασμένο καλοκαίρι στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σιγκαπούρη και αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Με νίκη 13-9 ολοκληρώθηκε και ο τελικός του World Cup επίσης το 2025.
Πλέον η Ελλάδα ψάχνει την Τρίτη σερί νίκη στον αποψινό ημιτελικό στις 19.15 (ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ). Θα ακολουθήσει στις 21.15 ο δεύτερος ημιτελικός Ολλανδία-Ιταλία και οι νικήτριες θα διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας της Ευρώπης το βράδυ της Πέμπτης 5/2 (21.15).
Οι δυο ομάδες πραγματοποίησαν κοινή προετοιμασία στη Βουδαπέστη πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο επίσημο φιλικό παιχνίδι που έγινε η Ελλάδα ηττήθηκε 18-14.
Οσον αφορά στη διοργάνωση που γίνεται στην Πορτογαλία, η Ελλάδα έχει φτάσει μέχρι την τετράδα αήττητη και έχοντας την καλύτερη επίθεση με 119 τέρματα σε 5 αναμετρήσεις (μ.ο. 23,8). Παράλληλα έχει δεχτεί 28.
Η Ουγγαρία διαθέτει καλύτερη άμυνα με 25 τέρματα παθητικό ενώ έχει σημειώσει 91 (μ.ο. 18,2). Βρέθηκε σε όμιλο της α’ φάσης με αντίπαλο την Ισπανία την οποία νίκησε 9-7 ενώ στη β’ φάση ηττήθηκε 5-4 από την Ολλανδία με την τερματοφύλακά της Μπογκλάρκα Νέζμελι να σταματάει τρεις εκτελέσεις πέναλτι στις τέσσερις που κέρδισε η Ολλανδία (13/18 συνολικά 72,2%).
Σε 10 αναμετρήσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η κατάσταση είναι πιο αμφίρροπη καθώς η Ελλάδα έχει 5 νίκες, η Ουγγαρία 4 και υπάρχει μια ισοπαλία, τέρματα 83-96.
Το deal για τη μεταγραφή του Έλι Οκόμπο θεωρείται δεδομένο, όμως υπάρχει ακόμη μία «εμπλοκή» για τη μετακίνηση του στην Ντουμπάι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
Οι Θάντερ πέρασαν νικηφόρα από την έδρα των Λέικερς (131-108) και απέχουν μία νίκη από τη «σκούπα» στη σειρά των ημιτελικών – Τα αποτελέσματα της βραδιάς στο NBA
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι ο Παναθηναϊκός έχει στείλει στη Euroleague αναλυτικό βίντεο με τα διαιτητικά λάθη στα παιχνίδια των play offs κόντρα στη Βαλένθια και περιμένει απαντήσεις…