Συνελήφθη από το ΑΤ Ηγουμενίτσας η εκπαιδευτικός του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας που είχε καθήκοντα επιτήρησης στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, έπειτα από το σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.
Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα.
Συνελήφθησαν τρεις 15χρονοι
Παράλληλα έχουν συλληφθεί τρεις 15χρονοι μαθητές του συστεγαζόμενου Γυμνασίου και κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Το θύμα, μαθητής της Α’ Λυκείου, νοσηλεύεται με τραύματα στον αυχένα, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, στη συμπλοκή φέρεται να συμμετείχαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, με τουλάχιστον τρεις να ασκούν βία και οι υπόλοιποι να παρακολουθούν το επεισόδιο.
Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τις συνθήκες και τα αίτια του συμβάντος.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων