Ο καύσωνας καλά κρατεί και τα γλυκά ψυγείου πρωταγωνιστούν στα καλοκαιρινά τραπέζια παρέα με οικογένεια και φίλους. Απολαυστικά, δροσερά και άκρως γευστικά αποτελούν την ιδανική επιλογή για το επιδόρπιο ή εάν απλά θέλετε να έχετε έτοιμο στο ψυγείο ένα δροσιστικό γλυκό.
Τα top 5 γλυκά ψυγείου
Μπορείτε να φτιάξετε τις παρακάτω συνταγές εύκολα στο σπίτι με λίγα υλικά:
Σπιτικό τιραμισού
Υλικά
1 κουτί κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
120 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
100 γρ. σαβαγιάρ
1 κοφτή κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. κακάο
190 γρ. (1 φλ.) Άπαχο Γάλα 0% λιπαρά
3 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
1. Διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο χλιαρό γάλα και προσθέτετε 1 κ.σ. κονιάκ.
2. Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα και τα στρώνετε σε ένα μικρό μακρόστενο πυρέξ.
3. Παρασκευάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, προσθέτοντας στο νερό που θα χτυπήσετε την κρέμα 2 κ.σ. κονιάκ.
4. Στην έτοιμη κρέμα προσθέτετε το μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά, μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
5. Απλώνετε την κρέμα στα σαβαγιάρ και πασπαλίζετε με κακάο.
Δροσερό γιαούρτι ζελέ
Υλικά
2 φακελάκια ζελέ φράουλα ή ό,τι άλλη γεύση σας αρέσει
380 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλάκια μέλι
400 ml νερό
Κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ βάζετε 200 ml καυτό νερό, ρίχνετε το μέλι και αδειάζετε μέσα τα δύο φακελάκια ζελέ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη και το μέλι.
2. Ρίχνετε και τα άλλα 200 ml νερού, αυτή τη φορά πρέπει να είναι παγωμένο, και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
3. Στη συνέχεια, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Αδειάζετε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα ή σε ατομικές φόρμες ζελέ και βάζετε το γιαουρτοζελέ στο ψυγείο να πήξει.
5. Σερβίρετε το ζελέ παγωμένο και πασπαλίζετε με τριμμένη κουβερτούρα.
Low calorie πανακότα λεμόνι
Υλικά
285ml φρέσκο γάλα με 2% λιπαρά
200ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
5 φακελάκια στέβια, περίπου 7,5 γρ.
10 γρ. ζελατίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι, χυμό από το ½
Εκτέλεση
1. Βάλτε την ζελατίνη σε κρύο νερό 7 λεπτά για να φουσκώσει.
2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα του λεμονιού και τη στέβια σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η στέβια και περιμένετε να πάρει βράση.
3. Βγάλτε τη κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε μέσα το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Τέλος προσθέστε το χυμό λεμονιού.
4. Βάλτε την πανακότα στο ψυγείο και αφού κρυώσει αρκετά μοιράστε την σε τρία τέσσερα ποτηράκια.
5. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες και σερβίρετε με λίγο επιπλέον ξύσμα από πάνω.
Λαχταριστό παγωτό βανίλια
Υλικά
480 γρ. γάλα
4 κρόκους αυγών
190 γρ. ζάχαρη
2 δόσεις βανίλια
240 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
2. Ζεσταίνετε το γάλα (δεν το αφήνετε να κάψει) και προσθέτετε το μείγμα με τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς.
3. Βάζετε το νέο μείγμα σε σιγανή φωτιά να δέσει, ανακατεύοντας προσεχτικά, χωρίς όμως να το αφήσετε να βράσει γιατί θα κόψει.
4. Βγάζετε την κρέμα από τη φωτιά μόλις πήξει και την αφήνετε να κρυώσει.
5. Μόλις η κρέμα κρυώσει, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε απαλά.
7. Αν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, αδειάζετε το μείγμα στο ειδικό μεταλλικό δοχείο παγωτού και μόλις η κρέμα κρυώσει το βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ξαναβγάζετε το παγωτό, το χτυπάτε και πάλι, έτσι ώστε να διαλυθούν τα παγάκια που τυχόν σχηματίστηκαν, και το βάζετε ξανά να παγώσει.
8. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού, σερβίρετε το παγωτό σε χωνάκι ή σε μπολ και γαρνίρετε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Εάν από την άλλη, είστε λάτρης του παγωτού σοκολάτας μπορείτε να επιλέξετε ένα έτοιμο μείγμα για παγωτό σοκολάτα, ιδανική επιλογή εάν θέλετε ένα γρήγορο γλυκό στο ψυγείο σας.
Σπιτικό μπανόφι
Υλικά
2 κονσέρβες ζαχαρούχο γάλα
6 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
230 γρ. φρέσκο βούτυρο
400 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα τις κονσέρβες με το γάλα κλειστές και σκεπάστε τις με κρύο νερό. Μετρήστε 3 ώρες από τη στιγμή που θα πάρει βράση το νερό και αφήστε τις να βράσουν σκεπάζοντας συνέχεια με νερό. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπλέντερ λιώστε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και λιώστε σε ένα τηγάνι το βούτυρο.
3. Φτιάξτε ένα μείγμα με το βούτυρο και τη σκόνη των μπισκότων και απλώστε το σε ένα ταψί ομοιόμορφα.
4. Στρώστε τις μπανάνες στο ταψί, αδειάστε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα στο ταψί.
5. Χτυπήστε τη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή μια σύριγγα κορνέ γαρνίρετε κάθε κομμάτι.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.