Από τις 29 Μαίου έως και τις 29 Ιουνίου 2025, 27 έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, καθένα από ξεχωριστή γκαλερί, θα είναι προσβάσιμα στο κοινό, αποτελώντας τον προοιωνό αυτών που θα δούμε στην Art Athina 2025, τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο Ζάππειο Μέγαρον (18 έως 22/9).
Zoe Sklepa_Ileana Tounta Contemporary Art Center
Μια πρωτότυπη εμπειρία έκθεσης γλυπτικής
Την ημέρα των εγκαινίων βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο InterContinental Athens, όπου αυτόν το μήνα πραγματοποιείται η παρουσίαση των έργων. Οι δημιουργίες αυτές έχουν σκοπό να «συνομιλήσουν» με τα 17 έργα που βρίσκονται ήδη εγκατεστημένα στους χώρους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και ανήκουν στη συλλογή του.
Alexandros Tzannis_Kalfayan Galleries
Ο επιμελητής της Art Athina Pop Up, Σάββας Σαγιόγλου:
«Η έκθεση διαμορφώνεται μέσα από την υλικότητα των έργων, την ευθύτητα της κατασκευής τους και τον τρόπο που ορίζουν και ορίζονται από τον χώρο. Η συνολική πρόταση εστιάζει στην αυτονομία κάθε γλυπτού, επιτρέποντας την παρουσία του να αναπτυχθεί ελεύθερα και να ενεργοποιεί διαλόγους με τον θεατή».
Σκόπός της Art Athina είναι να διευρύνει τη δραστηριότητά της πέρα από την ετήσια διοργάνωση, ενδυναμώνοντας τη φυσική της παρουσία στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας.
Anestis Ioannou_Crux Gallerie
Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν
Στην pop up δράση της Art Athina, η οποία επιστρέφει σταθερή στο ετήσιο ραντεβού της συμμετέχουν οι παρακάτω αίθουσες τέχνης και δημιουργοί: a.antonopoulou.art (Στεφανία Στρούζα), agathi kartalos (Θανάσης Λάλας), Argo Gallery (Marta Biagini), Art Zone 42 (Ανδρέας Finch [Finch of Athens]), Artshot – Sophia Gaitani (Μαριτάσα Τσιµπλάκη), CITRONNE Gallery (Παντελής Χανδρής), Crux Galerie (Ανέστης Ιωάννου), Dio Horia (Πέτρος Ευσταθιάδης), ekfrasi -yianna grammatopoulou (Γιώργος Αλεξανδρίδης), Eleftheria Tseliou Gallery (Βασίλης Γεροδήμος).
Dimitris Gketsis, _ THE BRREDER
Eleni Koroneou Gallery (Nel Aerts), Epsilon Art Gallery (Παναγιώτης Νέζης), Ersi Gallery (Κωνσταντίνος Ξενάκης), Gallery ArtPrisma (Francesco Moretti), Ileana Tounta Contemporary Art Center (Ζωή Σκλέπα), Kalfayan Galleries (Αλέξανδρος Τζάννης), Kourd Gallery (Βένια Δημητρακοπούλου), MIHALARIAS ART (Takis), Rebecca Camhi Gallery (Ντιάννα Μαγκανιά), Roma Gallery (Μαριάννα Λούρμπα).
Η Art Athina είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη ετήσια διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1993 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και αποτελεί μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης.
Η έκθεση φιλοξενεί κάθε χρόνο γκαλερί από την Ελλάδα και τον κόσμο, εικαστικά έργα όλων των μορφών (ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance κ.ά.), ειδικά προγράμματα για νέους καλλιτέχνες και επιμελητές, εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις.
Η Art Athina έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικό χώρο ανταλλαγής ιδεών και προώθησης της σύγχρονης τέχνης, συμβάλλοντας ενεργά στην καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας και ενισχύοντας τη θέση της πόλης στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης.
Τα τελευταία χρόνια, πέρα από την ετήσια έκθεση, η Art Athina διοργανώνει και παράλληλες δράσεις όπως pop-up εκθέσεις, προβολές και συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας