Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές με 87-83 στο ΟΑΚΑ, για το πρώτο παιχνίδι των play-off της Euroleague, με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρώτη νίκη, στο φινάλε του ματς.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι προπονητές των δύο ομάδωμν, Εργκίν Αταμάν και Σάνι Μπετσίροβιτς άσκησαν έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές και για αυτό τον λόγο τιμωρήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή της Euroleague, το απόγευμα της Τετάρτης (23/4).
Οι τεχνικοί κατηγορήθηκαν για έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές, σύμφωνα με το άρθρο 27.2β και θα πληρώσουν αμφότεροι 8.000 ευρώ πρόστιμο.
Aναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague
«Στον κ. Σάνι Μπετσίροβιτς, τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού AKTOR επιβλήθηκε με πρόστιμο 8.000 ευρώ, για πράξεις που εκπροσωπούν έλλειψη σεβασμού κατά της διαιτητικής ομάδας στον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές, σύμφωνα με το άρθρο 27.2.β) του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague Basketball.
Στον κ. Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ, για πράξεις που εκπροσωπούν έλλειψη σεβασμού κατά της διαιτητικής] ομάδας στον αγώνα Παναθηναϊκός AKTOR – Αναντολού Εφές, σύμφωνα με το άρθρο 27.2.β) του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague Basketball».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.