Επειδή βρισκόμαστε μια ανάσα από τα οικογενειακά τραπέζια του Πάσχα και χρειάζεται ένα γλυκό για να αλλάξει η γεύση, ακολουθούν τρεις συνταγές που παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Για το σιρόπι: 500 γρ. ζάχαρη 150 ml νερό 150 ml χυμό πορτοκαλιού 1 μικρό ξύλο κανέλας
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο κεσεδάκια γιαούρτι, τα 4 αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη κρυσταλλική ζάχαρη και το βούτυρο.
Χτύπα τα υλικά καλά το μίξερ, ενώ παράλληλα ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
Το φύλλο κρούστας, αφού το κόψουμε σε λωρίδες (σκέψου μέγεθος ταλιατέλας), το τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Την ίδια ώρα ετοιμάζουμε και το σιρόπο: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και ένα μικρό ξύλο κανέλας. Ωστόσο, περιμένουμε να κρυώσει πρώτα, προτού το ρίξουμε πάνω από την πορτοκαλόπιτα.
Κέικ μηλόπιτα
Τα υλικά
1,5 κιλό μήλα 300 γρ ζάχαρη 200 γρ βούτυρο 4 αυγά 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 ml γάλα 1 κ.σ. κανέλα 100 γρ φουντούκια Ξύσμα πορτοκαλιού
Το μυστικό
Στη συγκεκριμένη συνταγή είναι με πράσινα μήλα, καθώς η οξύτητα του φρούτου με τη ζάχαρη και την κανέλα κάνουν μια ωραία αντίθεση.
Η διαδικασία
Σε μια φόρμα, στρώνουμε στη βάση τα μήλα μας και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανύλια, το φουντούκι, μήλα σε κυβάκια, το γάλα και ξύσμα από πορτοκάλι.
Αφού χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο που είναι λιωμένο.
Παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα.
Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για μια ώρα.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.