Ισραήλ: Βομβάρδισε πυκνοκατοικημένη συνοικία στη Βηρυτό – «Τρίζει» η εκεχειρία
Το Ισραήλ έπληξε τη Βηρυτό για πρώτη φορά από τότε που εφαρμόστηκε η εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ - Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό στον Λίβανο για πρώτη φορά από τότε που εφαρμόστηκε η εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ, στις 27 Νοεμβρίου 2024.
Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν κάνει μια σειρά από επιθέσεις το τελευταίο διάστημα παρά την εκεχειρία
Οι IDF χτύπησαν στη Βηρυτό και συγκεκριμένα στην Νταχίγιε που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης και είχε βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου.
Την επίθεση είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ μετά που δήλωσε ότι δύο βλήματα εκτοξεύτηκαν από τη μεριά του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ είχε αρνηθεί κάθε ευθύνη και δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία εκεχειρίας.
Φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση του Ισραήλ
Το Ισραήλ είχε εκδώσει εντολή απομάκρυνσης των κατοίκων πριν από την επίθεσή του.
Δείτε σχετικές αναρτήσεις:
⚡⭕ Israel issues a warning to Beirut where it will bomb a building.
Chaos in the Lycee des Arts school and the surrounding neighborhood pic.twitter.com/WzYuJPGjaA
— Middle East Observer (@ME_Observer_) March 28, 2025
⚡🇮🇱🇱🇧BREAKING:
Israel just bombed Lebanon, Israeli forces conducted 3 raids on a building in Al-Hadath, in the southern suburb of Beirut. pic.twitter.com/KKEi82uFIm
— Suppressed News. (@SuppressedNws) March 28, 2025
غارة عنيفة تستهدف الضاحية الجنوبية من مكان التحذير pic.twitter.com/jdk1WO7p8g
— nbnlebanon (@nbntweets) March 28, 2025
Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ ζήτησε από τον στρατό να συλλάβει τους αυτουργούς της εκτόξευσης ρουκετών νωρίς το πρωί της Παρασκευής από το έδαφος του νοτίου Λιβάνου προς το Ισραήλ.
Ο Σαλάμ ζήτησε από τον αρχηγό του στρατού, Ροντόλφ Χαϊκάλ «να ενεργήσει γρήγορα (…) για να ταυτοποιήσει τους υπεύθυνους της ανεύθυνης ενέργειας που συνιστά η εκτόξευση ρουκετών και απειλεί την ασφάλεια και την σταθερότητα του Λιβάνου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού του Λιβάνου.
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442