Τραμπ: Δεν κλείνει η βάση στην Αλεξανδρούπολη
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Πιτ Χέγκσεθ διέψευσαν ότι κλείνει η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως δεν θα κλείσει η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.
Έλληνες δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Αμερικανό πρόεδρο για το αν αληθεύουν δημοσιεύματα περί κλεισίματος της βάσης με τον Αμερικανό πρόεδρο να δείχνει αρχικά πως δεν ήταν ενήμερος για την ύπαρξή τους.
Ο Τραμπ έστρεψε το βλέμμα του προς τον Μάρκο Ρούμπιο για να ενημερωθεί, ωστόσο η απάντηση ήρθε δια στόματος του Πιτ Χέγκσεθ, του νέου Υπουργού Άμυνας, ο οποίος ενημέρωσε τον Τραμπ πως αυτή η ιστορία δεν ευσταθεί, με τον Τραμπ να δηλώνει αμέσως μετά ότι «δεν είναι μια αληθής ιστορία».
?Trump was initially unaware of the Greek media report about the closure of the U.S. military base in Alexandroupoli. After being informed by Defense Secretary Pete Hegseth, he responded, “It’s not a correct story.” pic.twitter.com/FBey9HsOEw
— Rabia İclal Turan (@iclalturan) February 24, 2025
Τι ακριβώς δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι για την βάση της Αλεξανδρούπολης
Ένας αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας δήλωσε στο Breitbart News – που διατηρεί άψογες σχέσεις με την διακυβέρνηση Τραμπ – το πρωί της Δευτέρας:
«Δεν υπάρχει «αμερικανική βάση» στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια ελληνική εγκατάσταση στην οποία οι ΗΠΑ έχουν πρόσβαση στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Απλώς χρησιμεύει ως κόμβος επιφανειακών μεταφορών όταν ο αμερικανικός εξοπλισμός εισέρχεται και εξέρχεται από την Ευρώπη».
«Το προσωπικό μεταφορών των ΗΠΑ μπορεί να μεταβεί στην τοποθεσία για να διαχειριστεί τις επεισοδιακές αφίξεις και αναχωρήσεις εξοπλισμού, αλλά δεν πρόκειται για «αμερικανική βάση» ώστε να την κλείσουν οι ΗΠΑ» ανέφερε ο αξιωματούχος.
Πηγές: ot.gr / Breitbart
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442