Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 0-2: Παρέλαση τίτλου των «κόκκινων»
Εμφάνιση πρωταθλήτριας από τη Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», 2-0 τη θλιβερή Σίτι του Γκουαρντιόλα με Σαλάχ, Σόμποσλαϊ και +11 από τη 2η Άρσεναλ με ματς περισσότερο οι «Reds»!
«Χόρεψε» στη βροχή η… επόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ! Αυτός ο τίτλος πλέον δεν χάνεται! Οι «Reds» νίκησαν εύκολα με 2-0 τη θλιβερή Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα και έκαναν παρέλαση τίτλου στο «Έτιχαντ», για την 26η αγωνιστική της Premier League.
Δώδεκα ματς πριν το φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ βρίσκεται στο +11 με ματς περισσότερο από τη 2η Άρσεναλ, με το σύνολο του Άρνε Σλοτ να… ξετυλίγει το χθεσινό «δώρο» του Μπόουεν στο Έμιρεϊτς και να βγάζει τους «κανονιέρηδες, όπως όλα δείχνουν, εκτός διεκδίκησης του τίτλου.
Η Σίτι μετά τον εύκολο αποκλεισμό από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για το Champions League δεν βρήκε αντίδραση. Δεν λένε να συνέλθουν οι «Citizens». Και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το φάσμα της μη εξόδου στο επόμενο Champions League. Η ομάδα του Πεπ έμεινε στους 44 βαθμούς και από κάτω της γίνεται… χαμός για την τετράδα. 44 και η Νιούκαστλ. 43 Μπόρνμουθ και Τσέλσι. 42 η Άστον Βίλα.
Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλο το ματς και δίκαια επικράτησε. Από νωρίς, μάλιστα, έδειξε πως θα είναι το αφεντικό στο ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο Έτιχαντ στο 14′ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Μακ Άλιστερ εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ, ο Σόμποσλαϊ έστρωσε στον Αιγύπτιο και εκείνος με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των «κόκκινων».
Στο 37′ η Λίβερπουλ βρήκε και δεύτερο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν γρήγορα μπροστά στην επίθεση, ο Σαλάχ έστρωσε στον Σόμποσλαϊ και ο τελευταίος με σουτ από το πέναλτι έγραψε το τελικό 0-2.
Ο Κέρτις Τζόουνς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 58′, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.
Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ να κάνει ένα ακόμα… άλμα τίτλου!
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Ολυμπιακός πέτυχε σημαντική επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος των Πειραιωτών βρέθηκε στο ΣΕΦ και αποθέωσε τον Μπαρτζώκα, τους παίκτες του, αλλά και τον Γ. Αγγελόπουλο που τους υποδέχθηκε.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.