Σεισμοί στις Κυκλάδες: Ανησυχία δηλώνει Ολλανδός ερευνητής – «Δεν φαίνεται να μειώνεται η δραστηριότητα»
Ολλανδός ερευνητής εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, τονίζοντας ότι η ακολουθία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης
Συνεχίζονται σταθερά οι σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς, καθιστώντας τους αβέβαιους για την εξέλιξη του φαινομένου.
Ο Ολλανδός ερευνητής Φρανκ Χούγκερμπετς ανέφερε την δική του άποψη σχετικά με ό,τι συμβαίνει στις Κυκλάδες, τονίζοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα δεν φαίνεται να μειώνεται.
Τι ανέφερε στη νέα του ανάρτηση ο ερευνητής για τις Κυκλάδες
Πιο συγκεκριμένα, σε νέα παρέμβαση για τους σεισμούς στο Αιγαίο προχώρησε ο Φρανκ Χούγκερμπετς, μέσω νέας ανάρτησης που έκανε.
Όπως αναφέρει:
«Πέντε μέτριες δονήσεις M ≥ 4,5 σημειώθηκαν στη σειρά την τελευταία ώρα στα Δωδεκάνησα (Κυκλάδες). Σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να μειώνεται η δραστηριότητα».
Πιστεύει ότι ίσως ο κύριος σεισμός δεν έχει συμβεί
Μερικές μέρες πριν σε βίντεό του ο Ολλανδός τονίζει πως στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί εδώ και αρκετά χρόνια ένας μεγάλος σεισμός, κάτι το οποίο θεωρεί ότι θα συμβεί αναπόφευκτα.
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν οι σεισμοί των Κυκλάδων είναι ηφαιστειογενείς ή όχι, υπογραμμίζοντας πως αυτό θα φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σχολίασε, ακόμα, πως δεν αποκλείεται ο κύριος σεισμός στο σημείο αυτό να μην έχει γίνει, τονίζοντας ότι «είναι πολύ πιθανό να συμβεί τις επόμενες ημέρες».
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή
Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ 4,9 Ρίχτερ έγιναν στις 10:30 το πρωί. Από την 1η Φεβρουαρίου έχουν γίνει πάνω από 1.100 σεισμοί με μέγεθος πάνω από 3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Άλλοι πέντε σεισμοί έγιναν ανάμεσα στις 11:00 το πρωί και στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ο μεγαλύτερος σεισμός σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν της τάξης των 4,6 Ρίχτερ που έγινε στις 11:20 νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Εφιαλτικά σενάρια για το 2026 – Τι προβλέπουν οι ειδικοί
- Οι φιλοδοξίες του Ερντογάν, μεγαλύτερες από τις δυνατότητες της Τουρκίας – Τι εξηγεί Τουρκάλα ειδικός
- ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για χρηματοδότηση δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια
- Με ένα θερμό χειροκρότημα το τελευταίο «αντίο» στη Σύλβα Ακρίτα
- Κορόνα: «Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο για την αναδόμηση – Να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει»
- Περιφέρεια προσφέρει επίδομα 300 ευρώ σε νεοδιοριζόμενους γιατρούς
- Οι καλλιτέχνες που χάσαμε το 2025, μέσα από τα δικά τους λόγια
- Τουρκία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε μάχη με μέλη του ΙΚ στην επαρχία Γιάλοβα – Σκοτώθηκαν και έξι τζιχαντιστές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442