Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν κύριο σεισμό» μέχρι τώρα στις Κυκλάδες
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το φαινόμενο να σημειώνονται τόσοι σεισμοί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα
Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο MEGA και σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε έναν κύριο σεισμό» από αυτούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Νέος σεισμός 5 Ρίχτερ έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις Κυκλάδες
«Η σεισμικότητα εξελίσσεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας, ενώ αναφέρθηκε και στα 5 Ρίχτερ που καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης.
Το φαινόμενο θα εξακολουθήσει να «σέρνεται», τόνισε ο Λέκκας
Ο κ. Λέκκας είπε χαρακτηριστικά ότι το φαινόμενο θα εξακολουθήσει να «σέρνεται» το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτό θα συνεχιστεί για τις επόμενες εβδομάδες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κύριος σεισμός, αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο καθηγητής τόνισε ότι η μεγάλη διαφορά είναι ο μεγάλος αριθμός των σεισμών.
«Οι σεισμοί έχουν υπερβεί τις 10.000 μέσα σε μόλις 12 μέρες», υπογράμμισε.
«Η έντονη δραστηριότητα που υπάρχει στο υπέδαφος είναι πρωτόγνωρη σε επιστημονικό και επιχειρησιακό επίπεδο», πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.
Ο καθηγητής τόνισε ότι το δεύτερο σενάριο που υπάρχει είναι να γίνει ένας μεγάλος σεισμός, κοντά στα 6 Ρίχτερ αν και ούτε αυτό μπορεί να προβλεφθεί, «να πάρει ενέργεια από την περιοχή» και οι σεισμοί να αρχίσουν να μειώνονται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το πρώτο σενάριο.
Οι δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα στο MEGA:
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)








































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442