Σέντρα στα νοκ-άουτ του Champions League: «Γιγαντομαχία» Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης και… ματσάρες
Ξεκινούν τα νοκ άουτ του Champions League, με τη ματσάρα Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης να ξεχωρίζει σήμερα (11/2, 22:00) – Μπρεστ-Παρί, Σπόρτινγκ-Ντόρτμουντ και Γιουβέντους-Αϊντχόφεν τα άλλα ματς
Μόλις λίγες μέρες διακοπή έχει με το νέο φορμάτ το Champions League, αφού η League Phase της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου και απόψε (11/2) ξεκινά ο ενδιάμεσος γύρος των νοκ άουτ playoff.
Μάλιστα, με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, μας έδωσε σε αυτή τη φάση έναν πρόωρο… τελικό. Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης, παίζουν απόψε (22:00), για την… επιβίωσή τους στη διοργάνωση, με το πρώτο ματς να γίνεται στην Αγγλία. Αμφότερες δεν κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη 8άδα της βαθμολογίας και απευθείας στους «16», οπότε ένα από τα φαβορί πριν την έναρξη του τουρνουά, θα αποκλειστεί πολύ νωρίς.
Νωρίτερα, στις 19:45 είναι ο γαλλικός εμφύλιος ανάμεσα στη Μπρεστ και την Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Έρικ Ρουά να είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Champions League, τερματίζοντας στην 18η θέση με 13 βαθμούς, την ώρα που αυτή του Λουίς Ενρίκε ήταν 15η, επίσης με 13.
Σπουδαίο ματς έχουμε και στο Τορίνο, με τη Γιουβέντους να υποδέχεται την Αϊντχόφεν (22:00), με την Γηραιά Κυρία να παίρνει στο… νήμα την 20ή θέση (12 β.) και να βρίσκεται στα νοκ άουτ, την ώρα που η αποψινή της αντίπαλος τερμάτισε στην 14η θέση με 14 βαθμούς. Τέλος, στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ, 23η της βαθμολογίας της League Phase, φιλοξενεί την 10η Ντόρτμουντ (22:00), σε ένα ματς
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν ξανά ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στη νίκη με 2-0 επί της Λεβερκούζεν, με τον Ιρανό φορ να τονίζει πως η ομάδα γνώριζε ότι με τον κόσμο στο πλευρό της μπορεί να τα καταφέρει.
Απόλυτα ευχαριστημένος για το ότι βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν, δήλωσε ο Κωνσταντής Τζολάκης στο επίσημο κανάλι των «ερυθρόλευκων» στο Youtube.