Με buzzer beater του Εβάν Φουρνιέ, ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας της Μπαρτσελόνα με 90-88, για την 26η αγωνιστική της Euroleague.
Οι Ερυθρόλευκοι μετά το διπλό στο Παρίσι πέρασαν και από τη Βαρκελώνη και έκαναν το 2Χ2 στη «διαβολοβδομάδα», με την ομάδα του Μπαρτζώκα να συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη φετινή διοργάνωση και να έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή.
Οι Πειραιώτες μετά την αποψινή νίκη ανέβηκαν στο 19/7 και βρίσκονται στην πρώτη θέση, έχοντας δύο νίκες διαφορά από τη δεύτερη Φενερμπαχτσέ, που έχει 17/8, αλλά και ένα ματς λιγότερο: αυτό που είχε αναβληθεί με την Παρί και θα πραγματοποιηθεί στις 3/3. Στην τρίτη θέση είναι ο Παναθηναϊκός με 16/10, όσο έχουν και οι Μονακό (4η), Ερυθρός Αστέρας (5ος) και Μπάγερν (6η).
Υπενθυμίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει διακοπή για τους αγώνες των Κυπέλλων, ενώ την 27η αγωνιστική ο Ολυμπιακός παίζει εκτός έδρας με την Βίρτους (28/2, 21:00) και ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία με την Βιλερμπάν (28/2, 22:00).
Οπαδοί της Μπαρτσελόνα προμηθεύουν -μέσω της μαύρης αγοράς- εισιτήρια σε αυτούς του Ολυμπιακού και η καταλανική ομάδα παίρνει μέτρα για να μην γίνει... ερυθρόλευκο το γήπεδό της.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.