Γερουλάνος: Δικαιοσύνη για τα θύματα και διαφάνεια για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς στα τρένα
Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θέλει διαφάνεια και δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο αλλά και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν
Δύο χρόνια τώρα, συνδέουμε άμεσα οτιδήποτε κάνουμε κοινοβουλευτικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση, ανέφερε για τα Τέμπη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.
Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», «δεν λαϊκίζουμε, δεν κάνουμε κινήσεις εντυπωσιασμού κάθε φορά που έχουμε καινούργια στοιχεία, παίρνουμε μία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία».
Συνέχισε λέγοντας πως «γιατί κρατάμε αυτή τη στάση; Διότι υπάρχει μία απίστευτη έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Άρα, αν αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε και εμείς αντιθεσμικά, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο».
«Δύο στόχοι, Δικαιοσύνη και Διαφάνεια»
Μιλώντας για τους στόχους του κόμματος σχετικά με τα Τέμπη, ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θέλει διαφάνεια και δικαιοσύνη ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο αλλά και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν. Όπως είπε, «δύο στόχοι, Δικαιοσύνη και Διαφάνεια. Γιατί; Διότι είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλους νεκρούς στα τρένα. Εάν δεν καταλάβουμε τι έγινε λάθος, δεν θα το διορθώσουμε».
Αναφερόμενος στην άποψη της Νέας Δημοκρατίας ότι η αντιπολίτευση «προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη», ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι «εμείς τα στοιχεία χρησιμοποιούμε. Αντίθετα, ήταν ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του μετά την τραγωδία που είπε: «ανθρώπινο λάθος», «δεν υπήρχε εύφλεκτο υλικό» κλπ. Με ποιο δικαίωμα; Μέσα από ποια διαδικασία; Με ποια σοβαρότητα; Και τώρα γυρνάει ο κ. Βορίδης και λέει: «θέλω να μας πείτε ποιο ήταν το κίνητρο». Δεν χρειάζεται να σας πούμε εμείς κανένα κίνητρο. Το κίνητρο να αποφασίσετε για τη Δικαιοσύνη πριν από αυτή και να στείλετε τη χώρα σε παραπλάνηση εδώ και δύο χρόνια ποιο ήταν; Γιατί αυτό κάνατε. Δεν γίνεται να συζητάμε πάνω σε αυτή τη βάση».
- Tα σενάρια αύξησης για τον κατώτατο μισθό
- Φτάνει! Η δημόσια υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό της κομματικής φιλοδοξίας και του πολιτικού παιχνιδιού
- «Στον… αέρα ο Χεζόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης – Έχει πρόβλημα με τον Σκαριόλο»
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον ιδρυτή του Telegram – Κατηγορείται για «διευκόλυνση τρομοκρατικών ενεργειών»
- Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και Αττική Οδό – Στο «κόκκινο» η κίνηση στους δρόμους
- «Ανόητη, επιφανειακή και υπέροχη» – Η Σίντι Κρόφορντ στα 60 της και η μακρινή συγγένεια με τον Καρλομάγνο
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (24/2): Πού θα δείτε το Λεβερκούζεν – Ολυμπιακός και το παιχνίδι του Τσιτσιπά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-136x85.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442