Μεξικό: Δολοφόνησαν τον οργανωτή χριστουγεννιάτικου φεστιβάλ κατά τη διάρκειά του
Εκτός από τον οργανωτή του φεστιβάλ, άλλο ένα άτομο σκοτώθηκε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και δύο αιώνες
Ο οργανωτής ενός από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ στο νότιο Μεξικό έπεσε νεκρός από πυρά, όπως και δεύτερος άνδρας, εν μέσω χορού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το δεύτερο θύμα δεν έχει κατονομαστεί
Ο Μαρτίν Ραμίρες Ρουίς, ο διευθυντής της χριστουγεννιάτικης μεγάλης γιορτής της Τσιλπανσίνγκο, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γκερέρο, δολοφονήθηκε από εκτελεστές που είχαν παρεισφρήσει στο πλήθος των χορευτών και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.
Ούτε η πολιτειακή εισαγγελία, ούτε οι τοπικές αρχές κατονόμασαν το δεύτερο θύμα.
Δείτε σχετική ανάρτηση στο Χ:
#ÚLTIMAHORA 🚨I En plena #NocheBuena asesinan al Presidente del Patronato de la Feria de #Chilpancingo.
🔴Martin Roberto Martínez y más personas habrían sido privadas de su vida mientras iniciaba el tradicional Teopancalaquis. @EvelynSalgadoP
🎄⚠Así la #Navidad2024 en… pic.twitter.com/YuZAJORWOd
— Josue Aguilar (@josuealeexis) December 25, 2024
Το συγκεκριμένο φεστιβάλ στο Μεξικό οργανώνεται εδώ και δύο αιώνες
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν κάθε χρόνο στο παραδοσιακό φεστιβάλ της παραμονής των Χριστουγέννων, που οργανώνεται εδώ και δυο αιώνες και συμπεριλαμβάνει περίπατο με τα πόδια στους δρόμους της πόλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται μετά τον φόνο, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.
Η Τσιλπανσίνγκο έχει μετατραπεί σε θέατρο φρικιαστικών εγκλημάτων τους τελευταίους μήνες, μ’ ένα από τα πιο μακάβρια να διαπράττεται τον Οκτώβριο, όταν ο δήμαρχός της, ο Αλεχάντρο Άρκος, 43 ετών, βρέθηκε αποκεφαλισμένος, με το κεφάλι του βαλμένο πάνω σε αυτοκίνητο, μόλις έξι ημέρες αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Τον Νοέμβριο, τα πτώματα ένδεκα ανθρώπων, που ήταν ανάμεσα σε 17 ανθρώπους που είχαν απαχθεί έναν μήνα νωρίτερα, βρέθηκαν τεμαχισμένα.
Οι αρχές αποδίδουν την έξαρση της βίας στη δράση τοπικής συμμορίας, γνωστής με την ονομασία Λος Αρντίγιος (σ.σ. «Οι Σκίουροι»), που επιδίδεται ιδίως σε εκβιάσεις, απαγωγές και διακίνηση ναρκωτικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Δικηγόρος Τσιτσιπά: «Δεν οδηγούσε ο Στέφανος, αλλά ο πατέρας του»
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Πυροβολισμοί στην παραλία Bondi της Αυστραλίας: Δύο άντρες υπό κράτηση και πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με την αστυνομία
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442