Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε η πληρωμή τους – Τι ισχύει με τα πρόστιμα
Όλο και πιο κοντά έρχεται η καταληκτική ημερομηνία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ πρόστιμο θα επιβληθεί σε όσους καθυστερήσουν.
Μεγάλο είναι το άγχος των οδηγών για να αποπληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα Mycar του Taxisnet.
Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι οφείλουν να τα εξοφλήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.
Δεν θα δοθεί κάποια παράταση, και αν κάποιος τα ξεχάσει θα υπάρχει μεγάλο πρόστιμο, σύμφωνα με όσα είπε στο EΡΤNEWS η φοροτεχνικός Αρλέτα Βελισσαράκου.
Τα πρόστιμα για την καθυστέρηση στα τέλη κυκλοφορίας
Όπως διευκρίνισε, όποιος πληρώσει τα τέλη τον Ιανουάριο θα έχει πρόστιμο 25% επί του ποσού.
Όποιος τα πληρώσει τον Φεβρουάριο θα έχει προσαύξηση 50%, ενώ όποιος τα πληρώσει τον Μάρτιο θα έχει 100% προσαύξηση.
Επομένως καλό είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως 31/12/24 για να αποφύγουν τυχόν προσαυξήσεις.
Έκδοση των τελών
Η διαδικασία εκτύπωσης των τελών είναι απλή και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικά λεπτά μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι όταν εκτυπωθούν να γίνει έλεγχος ότι τα στοιχεία που αναγράφονται τόσο για το όχημα όσο και για τον ιδιοκτήτη είναι τα σωστά.
Μπορεί κάποιος να τα πληρώσει είτε με το RF, είτε μέσω της τράπεζας, είτε με του QR που έχει πάνω το έντυπο των τελών κυκλοφορίας.
Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να δηλώσουν το όχημά τους σε ακινησία μέσα από την πλατφόρμα, θα πρέπει να αφαιρέσουν τις πινακίδες από το όχημα και να έχουν το έχουν σε περιφραγμένο χώρο.
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442