Μία πολύ μεγάλη νίκη πήρε ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή για τον δεύτερο γύρο του EHF European Cup, επικρατώντας με 30-21 της Φάιβερς.
Οι πρωταθλητές Ελλάδος, με την υποστήριξη του κόσμου τους στο πλευρό τους, στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου «Τ. Καμπούρης» της Χαλκίδας, πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους Αυστριακούς, ενόψει της ρεβάνς του ερχόμενου Σαββάτου (26/10, 21:00).
Οι Πειραιώτες μετά το πολύ κλειστό πρώτο ημίχρονο (10-9) πραγματοποίησαν ένα φοβερό δεύτερο μέρος και με ένα σερί 7-0 μετά το 19-18 «καθάρισαν» ουσιαστικά τη νίκη και ταυτόχρονα πήραν μια πολύ καλή διαφορά για τον αγώνα της Αυστρίας. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πρέντραγκ Βέγιν με οκτώ τέρματα, ενώ για την Φάιβερς ο Γιάκομπ Νιγκ, ο Λούκας Γκάνγκελ και ο Μάρκους Κόλαρ πέτυχαν από τέσσερα γκολ.
«Ερυθρόλευκο» προβάδισμα (10-9) στο ημίχρονο!
Στο ξεκίνημα του ματς, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 3-1, όμως ο Βέγιν ισοφάρισε σε 3-3, στο 7:40 και ο Βίντα σε 6-6, στο 17ο λεπτό, με τον Σλίσκοβιτς να δίνει προβάδισμα (7-6), στο 20:15.
Ο Σλίσκοβιτς «χτύπησε» ξανά, στο 22:29 και έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (9-7) στους πρωταθλητές Ελλάδας, ενώ ο Βέγιν διατήρησε το +2 (10-8), στο 28ο λεπτό, όπως και ο Παπαντωνόπουλος, με εξαιρετική απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι. Ωστόσο, η Φάιβερς μείωσε, για το 10-9 του ημιχρόνου. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε μόλις τρία λάθη (οκτώ η Φάιβερς).
«Καταιγιστικός» ο Ολυμπιακός!
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν ακόμη πιο δυνατά το «γκάζι» και έφτασαν στο +4 (18-14), στο 40:39, με τον Τζίμπουλα. Η Φάιβερς μείωσε σε 19-18, αλλά ο Ολυμπιακός «έτρεξε» 7-0 σερί και ξέφυγε με +8 (26-18), με το όγδοο προσωπικό γκολ του φοβερού και τρομερού Βέγιν, στο 53:12!
Γκολ του Σλίσκοβιτς (54:42) και +9 (28-19) οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Βέγιν να «χτυπάει» ξανά, στο 57ο λεπτό και να «γράφει» το 29-20. Με γκολ του Σάββα σε «νεκρό» χρόνο (59:59), ο Ολυμπιακός νίκησε με 30-21 την αυστριακή ομάδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε σετ με 6-0 για πρώτη φορά μετά το 2022 – Ο εκνευρισμός και η σκληρή πραγματικότητα, με την οποία είναι αντιμέτωπος ο Ελληνας τενίστας.
Ο τεχνικός της Γιουβέντους Λουτσιάνο Σπαλέτι με φόντο την παραμονή του δημιουργεί λίστα που περιλαμβάνει τους ‘Αλισον Μπέκερ, Μπερνάρντο Σίλβα και Κόλο Μουανί
Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός εν όψει του αγώνα με τη Βαλένθια και όσα είπε για την αυτοπεποίθηση που νιώθει πλέον, αλλά και την αγάπη του κόσμου.