Διεγράφη και από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάριος Σαλμάς
Μετά τη διαγραφή του βουλευτή από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήρθε και η αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Παρελθόν από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί πλέον ο Μάριος Σαλμάς.
Μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ήρθε και η διαγραφή του ως μέλος του κόμματος.
Υπενθυμίζεται ότι η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς» ανέφερε η ανακοίνωση της Πειραιώς για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.
Ανεξάρτητος βουλευτής πλέον
Νωρίτερα, ο κ. Σαλμάς είχε υπογραμμίσει ότι θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος βουλευτής «να αγωνίζεται για τους πολλούς».
«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου» ανέφερε ο ίδιος.
«Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανεδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δήλωσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής» συμπλήρωσε.
- Ντουμπάι: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
- Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε τη Μόσχα με πάνω από 100 drones – Στις φλόγες αποθήκη πετρελαίου στα νότια της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442