ΕΟΠΥΥ: Στη φυλακή ο «Μισέλ» για το κύκλωμα που διακινούσε φάρμακα – Ελεύθερες τρεις κατηγορούμενες
Προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να ανήκει στον κύκλο των πρωταγωνιστών της υπόθεσης του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας από τις επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Η υπόθεση αφορά τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων και αύριο αναμένονται οι απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι εμπλεκόμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί.
Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε στη φυλακή, ο αποκαλούμενος «Μισελ», φέρεται ότι είχε αναλάβει τη διακίνηση των παρανόμως συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε πιάτσες τοξικομανών καθώς κα να βρίσκει ΑΜΚΑ ασφαλισμένων στους οποίους εμφανιζόταν – κατά περίπτωση – ως γιατρός ή βοηθός γιατρού,
Επιπλέον, προέκυψε ότι παραλάμβανε φάρμακα τα οποία είτε παρέδιδε στον 51χρονο γιατρό που φέρεται να ανήκει στον κύκλο των πρωταγωνιστών της υπόθεσης του κυκλώματος, είτε τα διακινούσε σε τρίτα πρόσωπα.
Αντίθετα, άλλες τρεις κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες. Δύο εξ αυτών με τους όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας ύψους 10 χιλιάδων ευρών.
Η κατηγορούμενη γιατρός που απολογήθηκε σήμερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους και κατά τον συνήγορό της προσκόμισε στην ανακρίτρια στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι συνταγογραφήσεις που είχε κάνει ήταν νόμιμες .
Εντός της ημέρας αναμένεται ακόμα η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για άλλους δύο κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα για συμμετοχή στην ίδια υπόθεση .
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442