Η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Πεδίον του Άρεως. Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Νεολαία και νεολαίες στη μεταπολεμική Ελλάδα: Πολιτική, πολιτισμός, πολιτισμοί» σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:15, στην κεντρική σκηνή.
Πρωταγωνιστής των εξελίξεων στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες, η «νεολαία» σφραγίζει τις εξελίξεις.
Οι κοινωνίες την επαύριο του μεγάλου πολέμου καθορίζονται από τους νέους ανθρώπους, όροι όπως το «χάσμα των γενεών» διαμορφώνουν το κοινωνικό κλίμα, ο ηθικός πανικός θα αφήσει το αποτύπωμά του στον κινηματογράφο και τον Τύπο της εποχής.
Η ανάδυση της νεολαίας και κυρίως η αυτονόμησή της συνοψίζουν υπέροχα πλείστες εξελίξεις του μεταπολεμικού κόσμου, από την κατανάλωση στην εποχή της ευημερίας έως τον Μάη του ’68, και από την εποχή της σοσιαλδημοκρατίας έως τους ιδιαίτερους νεανικούς πολιτισμούς και την αμφισβητησιακή έκρηξη.
Ερευνητές, ιστορικοί και ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με τη νεολαία, τις νεολαίες πιο σωστά, της μεταπολεμικής περιόδου θα καταθέσουν σκέψεις και προβληματισμούς σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθούν ορισμένες από τις συναρθρώσεις της νεολαίας με την πολιτική, τον πολιτισμό και τους πολιτισμούς στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας